Nie dogadają się między sobą, bo ta co wzięła chce oddawać po 500 zł, a wszystkiego jest 8000 zł, więc zanim by to spłaciła 500+ mogłoby się dawno skończyć.
Nie wiem czy to dobry pomysł żeby się dogadały między sobą, potem się mogą wszystkiego wyprzeć. A ta co wzięła, to z premedytacja tego nie zgłosiła, więc nie powinna mieć żalu że ma oddać.
Ja miałam podobny problem tylko kwota była dużo niższa bo 1.500 zł. Zrobiłam wszczęcie postępowania w sprawie nienależnie wypłaconego, potem decyzje nienależnie wypłacone i żądanie zwrotu, babka wpłaciła w kasie przyniosła KP do skopiowania do akt. A księgowa tej drugiej przelała wyrównanie. Ta co wzięła nienależne to też nie była chętna do zwrotu ale jej powiedziałam że i tak to będzie musiała oddać, a jak nie dobrowolnie to będziemy dochodzić przez sąd lub komornika, to się zgodziła.
Oświadczam, że wyrażam zgodę na zwrot nienależnie wypłaconego mi świadczenia wychowawczego w wysokości 2.000,00 zł (słownie: dwa tysiące złotych zero groszy).
Oświadczam, że zostałam poinformowana o pomyłce w wypłacie jaka nastąpiła na moje konto nr 24 ….01 świadczeń wychowawczych należnych Pani ….., zam.: ….., ul. Św. ….., ….-…. …...
Na podstawie art. 104, art. 107, art. 155 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. – Kodeks postępowania administracyjnego (t.j. Dz.U. z 2016 r. poz. 23), art.1, art. 5 ust. 1 i ust. 2, art. 25 ust. 1, ust. 2 pkt 4, ust. 3, ust. 9, art. 27 ust. 1 ustawy z dnia 11 lutego 2016 r. (Dz.U. z 2016 r. poz. 195), rozporządzenia Ministra Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej z dnia 18 lutego 2016 r. w sprawie sposobu i trybu postępowania w sprawach o świadczenie wychowawcze (Dz.U. z 2016 r. poz. 214) upoważnienia Wójta