ubu

faktycznie trochę zawile napisałam o co mi chodzi.
1.Otóż dzisiaj złożyła mi wniosek rodzina o kdr: rodzice z trójką dzieci w wieku szkolnym. Zawnioskowali o karty tradycyjne i elektroniczne.
2. Dzień wcześniej wniosek złożyła mama Pani z punktu 1 wnioskując o karty (tradycyjną i elektroniczną) tylko dla siebie bo jest już wdową. Do swojego wniosku wpisała trójkę dorosłych dzieci w tym Panią z punktu 1
Zachowując daty wpływu zaczęłąm od wprowadzania wniosku Pani seniorki. W trakcie okazało się, że rodzina z punktu 1 ma już wydane tradycyjne kdr w 2014 roku, ale pod innym adresem niż obecny (stary i nowy adres w mojej gminie)
Oczywiście Pani seniorce karty przyznałam, ma już nawet elektroniczną wydaną. System nawet się nie buntował, że córka z punktu 1 ma teraz inny adres niż w 2014 roku.
Ale co teraz z rodziną z punktu 1 ?? Unieważnić stare karty tradycyjne z nieaktualnym adresem i przyznać na nowo z aktualnym adresem wszystkim tradycyjne i elektroniczne ?? Starych tradycyjnych nie ruszać, przyznać tylko elektroniczne bo gmina ta sama, zmieniła się tylko miejscowość ??
Jeśli stare unieważnić to jaka ma być kolejność?? - najpierw unieważniam stare i wprowadzam nowy wniosek przyznaję nowe tradycyjne i elektroniczne czy odwrotnie, wprowadzam nowy wniosek przyznaję nowe karty (tradycyjne i elektroniczne) i unieważniam te z 2014 roku ??
Nerwy mnie już biorą na tę KDR, chyba zacznę kląć