Zmiana danych na karcie (zmiana nazwiska)
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Zmiana danych na karcie (zmiana nazwiska)
Jak Pani zmieniła nazwisko to co wtedy?:P Wniosek o KDR dla członka rodziny wielodzietnej, który był posiadaczem i wtedy już w systemie wybrać podrodzaj zmiana danych na karcie?
- ubu
- Podinspektor
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Re: Zmiana danych na karcie (zmiana nazwiska)
Wniosek o przyznanie nowej Karty dla członka rodziny wielodzietnej, który był już wcześniej jej posiadaczem – wniosek ten wnosi się dla osoby posiadającej Kartę Dużej Rodziny w przypadku: b) zmiany danych na Karcie (np. zmiana nazwiska) – w SI KDR jako powód wydania Karty wybiera się „zmiana danych na Karcie”.
"To err is human, to forgive is divine"
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
tak zrobiłem, przyznałem nową i myślałem, że starą samo anuluje, ale jednak nie. Czy mam unieważnić czy anulować?
Edit: Mam unieważnić w systemie, a fizycznie poprosić o tą kartę i odciąć róg dowolny o polu 1cm i oddać kartę?
Edit2: Dobra mam,
https://www.gov.pl/web/rodzina/informacje-biezace
Edit: Mam unieważnić w systemie, a fizycznie poprosić o tą kartę i odciąć róg dowolny o polu 1cm i oddać kartę?
Edit2: Dobra mam,
https://www.gov.pl/web/rodzina/informacje-biezace
Jeśli zachodzi konieczność przyznania nowej Karty (np. w przypadku zmiany nazwiska członka rodziny, zmiany miejsca zamieszkania lub przedłużenia ważności Karty gdy dziecko powyżej 18. roku życia kontynuuje naukę w szkole lub szkole wyższej) lub wydania jej duplikatu, dotychczas posiadana Karta podlega zwrotowi i unieważnieniu przez wójta właściwego ze względu na miejsce zamieszkania. Unieważnienie Karty tradycyjnej następuje w drodze wprowadzenia do systemu teleinformatycznego informacji o unieważnieniu Karty oraz odcięcia jednego z rogów Karty o powierzchni co najmniej 1 cm2. W przypadku Karty elektronicznej unieważnienie następuję poprzez w drodze wprowadzenia do systemu teleinformatycznego SI KDR informacji o unieważnieniu Karty oraz zablokowanie udostępnionej Karty elektronicznej w aplikacji mKDR.
- ubu
- Podinspektor
- Kontakt:
Anulować i fizycznie obciąć róg
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Czemu anulować? MRPIPS napisało unieważnić.ubu pisze:Anulować i fizycznie obciąć róg
- ubu
- Podinspektor
- Kontakt:
a gdzie natknąłeś się na te informację żeby w tym przypadku unieważniać?
b na forum ktoś pisał:
SL_POWOD_UNIEWAZNIENIA_KARTY
Słownik powodów unieważnienia karty. Możliwe wartości to: • Stwierdzenie utraty prawa do posiadania Karty • Stwierdzenie przyznania Karty z naruszeniem przepisów ustawy • Konieczność przyznania nowej Karty • Konieczność wydania duplikatu Karty
a do anulowania
SL_POWOD_ANULOWANIA
Słownik powodów anulowania karty. Możliwe powody, to: • Rezygnacja z Karty • Błędne wpisanie danych na Karcie • Zgon posiadacza Karty
b na forum ktoś pisał:
SL_POWOD_UNIEWAZNIENIA_KARTY
Słownik powodów unieważnienia karty. Możliwe wartości to: • Stwierdzenie utraty prawa do posiadania Karty • Stwierdzenie przyznania Karty z naruszeniem przepisów ustawy • Konieczność przyznania nowej Karty • Konieczność wydania duplikatu Karty
a do anulowania
SL_POWOD_ANULOWANIA
Słownik powodów anulowania karty. Możliwe powody, to: • Rezygnacja z Karty • Błędne wpisanie danych na Karcie • Zgon posiadacza Karty
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
UNIEWAŻNIĆ z powodu konieczności wydania nowej karty
- ubu
- Podinspektor
- Kontakt:
z tego co ktoś pisał to błednie wpisane dane na karcie sa powodem do anulowania kdr a nie uniewazniania
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS,ŚR i FA
- Kontakt:
A jaką zachować kolejność ??
Najpierw unieważnić stare karty tradycyjne (u mnie z nieaktualnym już adresem zamieszkania)?? i dopiero wprowadzać nowy wniosek i zawnioskować o nowe karty tradycyjne i elektroniczne z aktualnym adresem ??
Czy odwrotnie ??
Zwariować można

Najpierw unieważnić stare karty tradycyjne (u mnie z nieaktualnym już adresem zamieszkania)?? i dopiero wprowadzać nowy wniosek i zawnioskować o nowe karty tradycyjne i elektroniczne z aktualnym adresem ??
Czy odwrotnie ??
Zwariować można

-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS,ŚR i FA
- Kontakt:
A i dodam jeszcze, że kobitka z opisanej sytuacji wyżej znalazła się we wniosku swojej matki, który zaczęłam dzisiaj wprowadzać i zorientowałam się, że u córki nastąpiła zmiana adresu zamieszkania.
Oczywiście w trakcie wprowadzania wniosku matki system padł i nie wiem co się zadzieje. Czy będzie krzyczał, że osoba już istnieje w systemie tylko pod innym adresem czy przyjmie wniosek
Oczywiście w trakcie wprowadzania wniosku matki system padł i nie wiem co się zadzieje. Czy będzie krzyczał, że osoba już istnieje w systemie tylko pod innym adresem czy przyjmie wniosek
Oprócz Zmiana danych na karcie (zmiana nazwiska) - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
nie przyznałam dla dzieci decyzji
Wniosek elektroniczny - błędy biznesowe
Opłata za duplikat kiedy należy uiścić opłatę
ulice, dzielnice, osiedla moduł obsługi wniosku
Odwieczny konflikt w rodzinie między rodzicami a dzieckiem
Karty ale tylko dla rodziców przyszły?
źle wprowadzony wniosek- da się z tego wybrnąć?
Błędny adres meila przy Karcie Dużej Rodziny
duplikat karty elektronicznej - wcześniej karta tradycyjna
Dziecko niespełniajace warunków jako wnioskodawca?
Jakie dokumenty bierzecie od wnioskodawcy!!!
działanie systemu SI Katrta Dużej Rodziny
Dziwny przypadek jakie dokumenty żądać
Przy zatwierdzaniu wniosku system dodał niewlasciwe numery r
Kolejny przypadek pan - 3 dzieci, jedno z poprzedniego małż.
KDR dla małżonka który nie ma dzieci