zmiana decyzji - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 20 lut 2014, 15:17

Wnioskodawca złożył mi oświadczenie o zgodzie na zmiane decyzji i oświadczył potwierdzając stossownymi dkumentami wzrost dochodu. wynika z dokumnetów ze przekrecza mi 456 zł i teraz juak ma wygladac decyzja?? tylko odmawiająca prawa do styp?Juz sie pogubiłam w tym wszystkim....
~Maniek

Napisano: 20 lut 2014, 16:06

w zaleznosci jak napisałes w 1 decyzji.

jesli przezynałas tylko do grudnia
od stycznia przekracza to ja wcale nie wydaje decyzji bo po co. skoro mozna przyznac na 1-10 m-c
~1986

Napisano: 21 lut 2014, 10:18

ja robię tak samo jak 1986;-) przeliczam dochód i tak zostawiam
~xyz

Napisano: 21 lut 2014, 10:19

ja robię tak samo jak 1986;-) przeliczam dochód i tak zostawiam, chyba że masz przyznane na dłuższy okres niż do grudnia
~xyz

Napisano: 24 lut 2014, 14:43

no dobra ale czy nie powinno się cofnac prawa do stypendium?? wnioskodawca złożył oswiadczenie i jak go powiadomić ze nie dostanbie?
~Maniek

Napisano: 24 lut 2014, 15:34

ale co cofnac ?
skoro otrzymaj decyzje przyznajaco na pewien okrez zgodnie z ustawa. na wiecej m-c nie musi. ustawa stanowi: MOZE otrzymac styp.
~1986

Napisano: 25 lut 2014, 12:57

i nawet jesli osoba skłąda mi oswiadczenie zgode na zmianę decyzji??
~Maniek

Napisano: 25 lut 2014, 16:41

ale po co ta zgoda na zmianę decyzji? skoro tamta decyzja jest wykonana już (wypłacono stypendium) po prostu nie przyznajesz teraz po nowym roku jak kasę dostaniemy nie zmieniasz jej przedłużając okres przyznania, ja bym nie brała żadnej zgody na zmianę decyzji, tylko dokumenty potwierdzające uzyskanie dochodu
~xyz

Napisano: 26 lut 2014, 13:42

no ok ale powiedzmy podjał prace w lutym to na styczen się jeszcze łapał to przeciez przyznajesz na styczeń
~sylwiii

Napisano: 26 lut 2014, 15:17

No tak ale abyśmy mogli zbierać oświadczenia i zmieniać decyzję to pierwsza decyzja musi być w mocy czyli na cały rok szkolny, ja staram się przeliczać od ręki i jeżeli dochód przekracza to sugeruję rezygnację ze stypendium i nie wydaję decyzji jeżeli czasami się nie da to wydaję decyzję wstrzymującą.
~s

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x