Słuchajcie, a robicie też wszczęcie postępowania, czy zmieniacie z urzędu?
Robicie nowy wywiad środowiskowy czy w tym wypadku nie trzeba?
Kurcze, człowiek czekał, że będzie zmiana podstawy i zrobi za jednym zamachem, a tu teraz wszystko na gwałt!
ale decyzje zachowują moc nie dłużej niż przez 6 miesięcy od dnia wejścia w życie nowych przepisów, a w ustawie jest napisane, że wchodzi w życie 14 dni od ogłoszenia, tj. wchodzi w życie 29 maja, z mocą obowiązującą od 1 maja. To dlaczego należy zmienić decyzje do 30 października? Moim zdaniem pół roku od wejścia w życie mija 29 listopada, bo przepisy weszły w życie 14 dni od ogłoszenia, a nie jestem przekonana, czy należy brać pod uwagę w tym przypadku \"z mocą obowiązującą od 1 maja\". jak od wejścia w życie to tego się trzeba trzymać.
moja prawniczka stwierdziła że na podstawie art 162 par. 1 pkt 1 KPA musze najpierw wydac decyzje stwierdzająca wygasniecie dotychczasowych decyzji i następnie należy wydac nowe decyzje przyznające pomoc. Czy ktoś z Was robi w taki sposób? Jestem załamana bo to podwójna robota. Osobiście uważam że to wszystko powinno być zawarte w jednej decyzji.