zmiana decyzji o odpłatności

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
anetka15
Praktykant
Zajmuję się: PS
Kontakt:

zmiana decyzji o odpłatności

Post autor: anetka15 »

proszę podpowiedzcie co byście zrobili w takiej sytuacji: w m-cu czerwcu wpływa do nas aktualizacja wywiadu mieszkańca dps, klient pobiera rentę socjalną, na zaświadczeniu z ZUS (brak decyzji) kwota otrzymywanego świadczenia za m-c marzec i za m-c kwiecień, po przeliczeniu dochód przekracza 10%, należy zmienić decyzję o odpłatności, ale od kiedy?
Mamy czerwiec, wywiad wpływa w czerwcu, a dochód zmienił się już w marcu, a więc od kwietnia powinna być zmiana, ale w takiej sytuacji co zrobić, od kiedy zmienić decyzję?
anetka15
Praktykant
Kontakt:

Re: zmiana decyzji o odpłatności

proszę pomóżcie :(
hek
Starszy referent
Kontakt:

Post autor: hek »

Nie odpowiadasz za opieszałość pracownika socjalnego, który powinien zrobić wywiad z kwietniową datą jak w marcu była waloryzacja.

Przychodzi wywiad w czerwcu,przekracza 10% to robimy wszczęcie i decyzja z odpłatnością nową od czerwca. Kontrola nigdy nie przyczepiła się.
anetka15
Praktykant
Kontakt:

dziękuję bardzo za odpowiedź:-)
gsps
Stażysta
Zajmuję się: pracownik socjalny w dps
Kontakt: