Wpowadzam wniosek w zwiazku ze zmiana sytuacji zyciowej , gdyz nastapila utrata dochodu i Panstwo bede łapali sie na pierwsze dziecko.( zlozony jest wniosek). Do tej pory pobierali na drugie bez dochosu. I mam pewien problem gdyz gdy wprowadze wniosek o zmiane i potem gdy zatwierdze ta decyzje to w tamtej pierwszej na to drugie dziecko bez dochodu mam decyzja wygasla nie zrealizowana zamiast zastapiona w wyniku ... i nie wiem czy moze cos zle zaznaczam czy jak prosze o pomoc?:)
Tak robiłam do tej pory, ale teraz postanowilam tak wprowadzac:) Ostatnio jak wprowadzałam tez o zmiane na nowo narodzone dziecko to wyszło mi wszystko tak jak byc powinno
referent12 pisze:Tak robiłam do tej pory, ale teraz postanowilam tak wprowadzac:) Ostatnio jak wprowadzałam tez o zmiane na nowo narodzone dziecko to wyszło mi wszystko tak jak byc powinno
Czy po zmianie decyzji w planie wypłat masz to drugie dziecko? Jeśli w nowym planie wypłat jest obydwoje dzieci - to chyba nic nie szkodzi, że poprzednia decyzja została wygaszona. Też tak miałam raz albo dwa. A teraz mam zawsze zastąpienie. Nie jestem w stanie dokładnie określić co technicznie należałoby zrobić, żeby było zastąpienie poprzedniej a nie jej wygaśnięcie, bo na pewno jest jakiś szczegół.
W Sygnity tak już jest, jak wprowadzasz urodzenie przez wniosek w związku ze zmianą sytuacji rodziny to wniosek pierwotny zamyka się i wypłaty na stare dziecko i nowe dziecko idą z bieżącego.