Podpowiedzcie proszę na ile my pracownicy OPS możemy ingerować we wniosek złożony w wersji elektronicznej bez wiedzy klienta....
Czy możemy poprosić klienta o naniesienie poprawek na wydrukowany z systemu wniosek?
Np. dla wniosku złożonego pierwszy raz, zaznaczoną mam rubrykę o dodatkową formę kart......
Jak mi pani zaparafuje to będzie ok, nie mam sumienia prosić ją o przepisanie wniosku....
zmiana elektronicznej wersji wniosku
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS/KDR
- ubu
- Podinspektor
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Re: zmiana elektronicznej wersji wniosku
u mnie wygląda to tak, że zgodnie z wiedzą i za zgodą wnioskodawcy nanosimy poprawki i parafowania na wydrukowanym elektronicznym wniosku, dodatkowo (może niepotrzebnie) wnioskodawca podpisuje mi oświadczenie w którym opisane są wszelkie zmiany jakich dokonam we wniosku elektronicznym po czym dokonuje wszelkich koniecznych zmian we wniosku elektronicznym, nie miał bym serca nakazywać jeszcze raz wypełniać tego wniosku w wersji elektronicznej, aby go poprawić 

"To err is human, to forgive is divine"
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS/KDR
Dziękuję Dobry Człowieku za podpowiedź 

-
- Referent
- Kontakt:
też tak właśnie robimy, albo piszę wezwanie, jak we wniosku nie wiadomo o co chodzi hehe
u mnie są często wnioski, że wpisany jest tylko rodzic i reszty brak... piszę wezwanie, w którym proponuję uzupełnienie lub złożenie nowego - i tak wypisać musi prawie cały wniosek
ale tak, wniosek elektroniczny zaparafowany trafia do archiwum, jak na nim się zgadza i w systemie się zgadza to ja nie widzę problemu
takie o dodatkową formę bez pierwszej trafiają się często, bo klienci się skupiają na słowie "tradycyjnej" haha albo "nowy członek rodziny" przy kolejnych osobach we wniosku
najgorzej jest przy "który był posiadaczem" np. przy rodzicach, wtedy piszę wezwanie, czy przypadkiem nie chcą duplikatu, czy się pomylili i miało być dla pełnoletniego..
ot takie różne przypadki kdrkowe
u mnie są często wnioski, że wpisany jest tylko rodzic i reszty brak... piszę wezwanie, w którym proponuję uzupełnienie lub złożenie nowego - i tak wypisać musi prawie cały wniosek

ale tak, wniosek elektroniczny zaparafowany trafia do archiwum, jak na nim się zgadza i w systemie się zgadza to ja nie widzę problemu

takie o dodatkową formę bez pierwszej trafiają się często, bo klienci się skupiają na słowie "tradycyjnej" haha albo "nowy członek rodziny" przy kolejnych osobach we wniosku

najgorzej jest przy "który był posiadaczem" np. przy rodzicach, wtedy piszę wezwanie, czy przypadkiem nie chcą duplikatu, czy się pomylili i miało być dla pełnoletniego..

ot takie różne przypadki kdrkowe

- ubu
- Podinspektor
- Kontakt:
mi szkoda czasu na pisanie zazwyczaj robię wywiad telefoniczny, przygotowuję wszystko, wnioskodawca wpada na 5 minut i mamy sprawę z głowy, on nie pisze nowego wniosku, ja nie wprowadzam nowego, zaoszczędzony czas zużywamy oboje na rozwiązanie problemu 

"To err is human, to forgive is divine"
-
- Referent
- Kontakt:
w dużej gminie to nie jest prosta sprawa się umówić tak z ludźmi, a i często po rozmowie się np. nie pojawiają... a tak to mam czarno na białym (tudzież szare na niebieskim), że coś z naszej strony zrobiliśmy 
ale tak, czasem telefoniczny kontakt owocuje pozytywnym załatwieniem sprawy

ale tak, czasem telefoniczny kontakt owocuje pozytywnym załatwieniem sprawy

Oprócz zmiana elektronicznej wersji wniosku - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
dziecko niepełnosprawność znaczna do 18 roku życia
Nie rozpatrzono zamiast przyznania
KDR a obywatelstwo w innym kraju
uzupełnienbie rodziny?
zmiana nazwiska i dodanie kolejnego dziecka
oświadczenie o władzy rodzicielskiej
Rodzina "łatana" 2 plus 3
Pan posiada łącznie 4 dzieci
Tatuś składa o KDR
odcięcie rogu karty
Czy przysługuje KDR
Błędne dane w innej gminie