Zmiana kierunków działan - AS Moduł II
Re: Zmiana kierunków działan - AS Moduł II
tak często zmieniają przepisy i mamy z tym ogrom pracy, poprawek a koszty na obsługę są nieadekwatne do wykonywanej pracy
W ogóle po co to wszystko tak zmieniać jak pieniądze są tak małe że najwięcej to tylko skarg napłynie do nas. Przecież te pieniądze z I transzy to jakaś drwina....a to co na obsługę to szkoda gadać nawet
Czy dobrze rozumiem że mamy brać oświadczenie o dochodach za 2013 rok (jest to rok poprzedzający aktualny okres zasiłkowy zgodnie z przepisami o świadczeniach rodzinnych tj, od 11.2014 do 10.2015), czy za 2014 bo z kolei w AS dofinansowanie jest na 2015 czyli rok poprzedzający to 2014? BO już się zupełnie pogubiłam.....
Dochody za rok 2013 do oświadczenia o dochodach, które ma tylko i wyłącznie charakter informacyjny dodatkowo zatrudnieni Beneficjenci, którzy są zatrudnienie a zatrudnienie definiują nowe kierunki działań 

Witam
czyli nie mogę brać do oświadczenia o dochodach ostatniego kwartału?
W zeszłym roku tak miałam i teraz też tak przyjmuje....
co do pit-u, chyba ktoś nie musial się rozliczać skoro bierzemy pod uwagę jego dochód a nie np. małżonka
wiec z pitu 11 z zakładu pracy można to sprawdzić?
tylko namieszali z tym wkładem własnym i zwolnieniami
nikt nie ma 2500 na osobę wiec teraz dodatkowo z pitami mi będą biegać :/
czyli nie mogę brać do oświadczenia o dochodach ostatniego kwartału?
W zeszłym roku tak miałam i teraz też tak przyjmuje....
co do pit-u, chyba ktoś nie musial się rozliczać skoro bierzemy pod uwagę jego dochód a nie np. małżonka
wiec z pitu 11 z zakładu pracy można to sprawdzić?
tylko namieszali z tym wkładem własnym i zwolnieniami
nikt nie ma 2500 na osobę wiec teraz dodatkowo z pitami mi będą biegać :/
Wnioski poskładane na moduł II
teraz osoby powinny składać wniosek o zwolnienie z wymaganego wkładu własnego w module Ii?
Bo podstawę do zwolnienia ich z 15% wkładu własnego musze mieć...
teraz osoby powinny składać wniosek o zwolnienie z wymaganego wkładu własnego w module Ii?
Bo podstawę do zwolnienia ich z 15% wkładu własnego musze mieć...
Podstawą zwolnienia z udziału własnego zatrudnionego Beneficjenta jest zeznanie podatkowe za rok 2014 w których po odliczeniu zaliczki na podatek należny kwota nie przekracza 2.520 zł. Potrzebne zeznanie to które składa do US bo Wnioskodawcy mogą mieć różne pity 11 od różnych pracodawców.
Też tak myślałam, ale wczoraj przyszło wyjaśnienie, że możemy sami określić formę uzyskania informacji o dochodzie - może to być nawet w formie oświadczenia.
Witam:)
Wyjaśnienie dostaliście na maila?
właśnie szykuje informację dla pracujących studentów że mogą ubiegać się o zwolnienie z wkładu własnego do czesnego...
i nie wiem czego wymagać...oświadczenia...pitu??
Wyjaśnienie dostaliście na maila?
właśnie szykuje informację dla pracujących studentów że mogą ubiegać się o zwolnienie z wkładu własnego do czesnego...
i nie wiem czego wymagać...oświadczenia...pitu??
Oprócz Zmiana kierunków działan - AS Moduł II - Stare tematy przeczytaj również:
Aktualizacja programu „Sprawozdanie rzeczowo-finansowe v.9.0
baza danych AS 2015
Opinia do OA ART. 139A
przerwa w kontynuowaniu nauki ustawa o pieczy
Zmiana i uchylenie decyzji
nienależnie pobrane w rodz zastępczej z pomocy społecznej
pomoc finansowa na kn
Ocena zasobów
as moduł II
Moduł II AS refundacja
RZ z Krakowa pilnie
rodzaje kosztów