Zmiana kierunków działan - AS Moduł II
Re: Zmiana kierunków działan - AS Moduł II
Nie dostałam tego wyjaśnienia..
ale w odpowiedzi na moje zapytanie odpowiedzieli mi, że do kompetencji Realizatora należy określenie pozostałych
załączników do wniosku :]
Miłego dnia
ale w odpowiedzi na moje zapytanie odpowiedzieli mi, że do kompetencji Realizatora należy określenie pozostałych
załączników do wniosku :]
Miłego dnia

Chciałabym się jeszcze upewnić w jednej kwestii... W kierunkach zapis dotyczący zwolnienia z wkładu własnego brzmi tak, że zwolniony z wkładu własnego jest ten, kto osiągnął nie więcej niż 2 520 zł z tytułu zatrudnienia. Czyli nie bierzemy pod uwagę dochodu na osobę, tylko kwotę, którą ktoś de facto zarabia, tak?
Jeśli osoba zatrudniona zarabia 3500 ale ma na utrzymaniu dziecko, jej dochód na osobę jest połowę niższy, ale jeśli dobrze rozumiem, nie podlega zwolnieniu, tak?
Jeśli osoba zatrudniona zarabia 3500 ale ma na utrzymaniu dziecko, jej dochód na osobę jest połowę niższy, ale jeśli dobrze rozumiem, nie podlega zwolnieniu, tak?
Też tak to zrozumiałam.
Nie liczymy dochodu na osobę, tylko dochód wnioskodawcy:
cytat ze strony pfronu: wskazano definicję pojęcia „średniomiesięcznego dochodu zatrudnionego beneficjenta w module II” (zmiana w ust. 22 - dodanie pkt 22 a), przez co będzie rozumieć się:
dochód, jaki wynika z zeznania wnioskodawcy o wysokości osiągniętego dochodu (poniesionej straty) w roku podatkowym 2014 (PIT), wyliczony według wzoru: dochód po odliczeniu kosztów uzyskania przychodów/12
Nie liczymy dochodu na osobę, tylko dochód wnioskodawcy:
cytat ze strony pfronu: wskazano definicję pojęcia „średniomiesięcznego dochodu zatrudnionego beneficjenta w module II” (zmiana w ust. 22 - dodanie pkt 22 a), przez co będzie rozumieć się:
dochód, jaki wynika z zeznania wnioskodawcy o wysokości osiągniętego dochodu (poniesionej straty) w roku podatkowym 2014 (PIT), wyliczony według wzoru: dochód po odliczeniu kosztów uzyskania przychodów/12

Oprócz Zmiana kierunków działan - AS Moduł II - Stare tematy przeczytaj również:
Aktualizacja programu „Sprawozdanie rzeczowo-finansowe v.9.0
baza danych AS 2015
Opinia do OA ART. 139A
przerwa w kontynuowaniu nauki ustawa o pieczy
Zmiana i uchylenie decyzji
nienależnie pobrane w rodz zastępczej z pomocy społecznej
pomoc finansowa na kn
Ocena zasobów
as moduł II
Moduł II AS refundacja
RZ z Krakowa pilnie
rodzaje kosztów