zmiana miejsca zamieszkania - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 17 lis 2014, 10:16

osoba ma przyznany dodatek od 01.11.2014 do 30.04.2014 dzisiaj zgłosiła że zmieniał miejsce zamieszkania nową umowę ma od 01.11.2014 r.Co w takiej sytuacji?
lidia

Napisano: 17 lis 2014, 20:29

Dla mnie to proste:
3) gmina stwierdza wygaśnięcie dodatku (decyzją oczywiście)
4) powiadamia zarządcę (egzemplarzem decyzji) oraz oczywiście własną księgowość.

Niektórzy każą wcześniej
2) wszcząć postępowanie czyli praktycznie zawiadomić strony.
Zupełnie nie wiem po co to, ale dla ścisłości przypominam.

Ode mnie zaś
1) uzyskać na piśmie to zgłoszenie, o ile się da.

Można jeszcze rozważać, czy na pewno od ww. daty, ale skoro wnioskodawca z tym przychodzi, to trzeba uznać (chodzi o to, że nowa umowa może niekoniecznie przerywa inne zobowiązania).
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 18 lis 2014, 10:13

z jaką datą wykaszam i czy za listopad oddaje dodatek.
lidia

Napisano: 18 lis 2014, 19:48

Przecież już było napisane ;)
lidia pisze: od 01.11.2014 r.
oraz
PCW pisze: czy na pewno od ww. daty, ale ... trzeba uznać
Czyli datę w zasadzie ustaliliśmy (z zastrzeżeniem jak na końcu poprzedniego mojego postu). Ona powinna pojawić się w decyzji.

Teraz — czy trzeba oddać. Tak, o ile cokolwiek było przepłacone, od razu do zwrotu. Od razu, czyli gdy tylko się okaże (że ewentualnie przepłacone), a okaże się gdy pojawi się decyzja.
Od kiedy? Ano ostatecznym miejscem do odczytania terminów — do kiedy dodatek, a od kiedy brak — ma być decyzja.
PCW
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 18 lis 2014, 19:59

Troszkę może zamieszania wprowadza zwrot pierwszego postu: „nową umowę ma od”. Moim zdaniem nie powinno nas obchodzić czy ma nową umowę czy nie ma i od kiedy. Dla dodatku jest istotne co innego: do kiedy wsparcie dodatkiem jest potrzebne, czyli do kiedy wnioskodawcę wiąże dotychczasowa umowa, lub inaczej: do kiedy musi płacić na podstawie tej umowy.
To gwoli wyjaśnienia tamtego wcześniejszego zastrzeżenia.
PCW
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x