zmiana mieszkania - help - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 29 lip 2016, 18:02

Witam
Wnioskodawca miał z zasobach komunalnych lokal o pow 35m, DM do lipca.
Złozył wniosek z nową umową najmu z marca na lokal komunalny o pow 45m.

Teraz pytanie czepiać się?? Jest to niezamożna rodzina i troche mi ich szkoda .... ale co teraz?
Wystosować pismo do komunalki z zapytaniem od kiedy utracili prawo do wcześniejszego lokalu czy kiedy oddali klucze? Co wtedy zwrot DM - od nich czy zarządcy?? :?
norka

Napisano: 29 lip 2016, 21:27

norka pisze:Teraz pytanie czepiać się??
Nie macie nic lepszego do roboty? Jeśli nie, to zajmijcie swój czas czytając posty na forum i nie czepiajcie się. :lol:
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 31 lip 2016, 10:04

PCW pisze:
norka pisze:Teraz pytanie czepiać się??
Nie macie nic lepszego do roboty? Jeśli nie, to zajmijcie swój czas czytając posty na forum i nie czepiajcie się. :lol:
jestem nowa, facet, który prowadził DM jest na chorobowym i chyba już nie wróci, nie mam żadnej pomocy, jeśli nie masz ochoty odpowiadać bo już wszystko wiesz to liczę na innych
norka

Napisano: 01 sie 2016, 9:09

Wypadałoby się dowiedzieć, jak wyglądała sytuacja. Czy petent utracił tytuł prawny do pierwszego mieszkania i bezapelacyjnie tam nie zamieszkiwał? Może nie zamieszkiwał, ale miał tytuł prawny, przez co można by to zostawić w spokoju... Mamy sierpień, dodatku już nie ma. To wygląda, jakby petent nie wiedział, że winien Cię poinformować o zmianach, lub chociaż zapytać. Parę cierpkich słów należy się też "komunalce"...
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 01 sie 2016, 21:01

Czepiać się, szukacie dziury w całym. Mnie to wygląda na zwykłą zamianę mieszkania dokonaną od marca.
Nie jakaś wredna komunalka, ale formalnie to gmina dokonała (jak więc lokator miał gminę zawiadamiać o zamianie??? :lol: ). Gmina na pewno nie pozbawiła go wcześniej tytułu prawnego by potem nagradzać większym mieszkaniem. I raczej nie było zaległości, lokator na pewno musiał płacić cały czas i na pewno wsparcie dodatkiem było przydatne, bez sensu jest szykowanie argumentu o rzekomej bezprzedmiotowości. W moim rozumieniu dodatek był i musi pozostać (nie licząc nieszczęsnego sierpnia). Poważne wyjaśnianie jest bezzasadne, co najwyżej cichutko sprawdzić, że powyższe wnioski są słuszne.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 02 sie 2016, 8:49

Zapewne słusznymi są Twoje wywody, @PCW, ale osobiście wolałabym to wyjaśnić, by mieć pewność. Być może też wnioskodawca jeszcze na tym stracił, pobierając dodatek na mniejsze mieszkanie...

P.S. Może każdy ma taką komunalkę, na jaką zasłużył. Moja na przykład jest wredna. ;) Kiepsko się współpracuje, stąd istnienie u mnie zasady ograniczonego zaufania.
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 02 sie 2016, 14:41

Zasób komunalny jest Waszym zasobem!! możecie mieć tylko pretensje do siebie samych - o brak przepływu info między pracownikami!! To przecież Wójt, Burmistrz, Prezydent podpisuje najem swoich lokali.
wert

Napisano: 03 sie 2016, 9:14

wert pisze:Zasób komunalny jest Waszym zasobem!! możecie mieć tylko pretensje do siebie samych - o brak przepływu info między pracownikami!! To przecież Wójt, Burmistrz, Prezydent podpisuje najem swoich lokali.
Teoretycznie. A teorie są różne, wiele jest nieprawdziwych.
Ja nie odpowiadam za gminę i komunalkę, nie mam wpływu na przepływ informacji w dwóch spośród trzech instytucji, które się zajmują tego typu sprawami. Trudno też byłoby mieć pretensje do siebie o cudze zaniedbania. Ja nigdy nie miałam.
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x