Zmiana obsługującego pomoc techniczną SI KDR - Karta Dużej Rodziny

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 01 kwie 2019, 15:27

mkaz pisze:"Przewiduje się, że nowy wykonawca SI KDR zostanie wyłoniony w III kwartale bieżącego roku".
No oczywiście, jak w tym roku są setki wniosków każdego miesiąca to obsługę techniczną i smsy szlag trafił. To są kpiny. Nie dość,że ledwo nadążam to wklepywać to teraz trzeba będzie obdzwaniać setki osób.
]No dla mnie to też jakieś smiesnze, na pewno to nie jest żart na 1 kwietnia?
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 01 kwie 2019, 15:58

To pasuje do rozwiązań systemowych w tym kraju, jak cos za dobrze idzie to trzeba zmienić, jak się remontuje główną drogę, to trzeba w tym samym czasie zacząć remontować jeszcze poboczne, a po wylaniu asfaltu robić przekopy pod wymianę rur :lol:
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 02 kwie 2019, 7:39

ubu pisze:To pasuje do rozwiązań systemowych w tym kraju, jak cos za dobrze idzie to trzeba zmienić, jak się remontuje główną drogę, to trzeba w tym samym czasie zacząć remontować jeszcze poboczne, a po wylaniu asfaltu robić przekopy pod wymianę rur :lol:
Tak i zamiast koparki dali nam łyżki do wybierania ziemii.
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 02 kwie 2019, 8:39

A jak wnioskodawca będzie informowany o hasłach do kart elektronicznych, które również były wysyłane sms'em? Liczyłam na to, że dzisiaj rano otrzymam wiadomość w systemie, że jest to żart z okazji 1 kwietnia ;(
anna anna anna
Stażysta
Od: 17 maja 2017, 10:05
Zajmuję się: pomoc społeczna

Napisano: 02 kwie 2019, 8:47

anna anna anna pisze:A jak wnioskodawca będzie informowany o hasłach do kart elektronicznych, które również były wysyłane sms'em?
W tym przypadku nie powinno być problemu. Produkcja kart elektronicznych i wysyłanie SMSów to zadanie PWPW, którzy nadal świadczą te usługi.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03

Napisano: 03 kwie 2019, 14:16

Herka pisze:
anna anna anna pisze:A jak wnioskodawca będzie informowany o hasłach do kart elektronicznych, które również były wysyłane sms'em?
W tym przypadku nie powinno być problemu. Produkcja kart elektronicznych i wysyłanie SMSów to zadanie PWPW, którzy nadal świadczą te usługi.
Mam pytanie, czy dal szablonu MOK-protokół odbioru kart istnieje znacznik, umożliwiający wypisanie na protokole numeru telefonu?
oraz numeru sprawy?
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 05 kwie 2019, 14:15

mam taką sytuację w związku z brakiem wysyłania sms do wnioskodawców, że nie zmienia mi się status karty z "wysłany" na "oczekuje na odbiór". Nie mogę wydać kart i wydrukować potwierdzenia. :evil: :evil:
nika253
Praktykant
Od: 05 kwie 2019, 14:05

Napisano: 08 kwie 2019, 12:40

Herka pisze:
kdr.04 pisze:"Ponadto informuję, że do czasu wyłonienia nowego wykonawcy SI KDR, z systemu nie będą wysyłane informacje sms o możliwości zgłoszenia się po odbiór Karty tradycyjnej, w związku z czym konieczne będzie wybranie przez gminy w tym okresie innego sposobu informowania wnioskodawców" - Powodzenia ;)
Rzeczywiście, nie pomyślałam. SMSy owszem mogłyby się wysyłać automatycznie, ale koniec umowy oznacza również koniec finansowania bramki SMS. Macie rację naitsyrk85 i kdr.04.
Właśnie jest problem z tymi SMS-ami. Z systemu nie są wysyłane powiadomienia, że karta tradycyjna jest do odbioru i w związku z tym status karty nie zmienia się na "oczekuje na odbiór" tylko zostaje "wysłany". Nie mogę wydać kart i wydrukować potwierdzeń. Pisałam do Ministerstwa ale na razie cisza :evil:
nika253
Praktykant
Od: 05 kwie 2019, 14:05

Napisano: 08 kwie 2019, 13:10

zapewne większość z nas za chwilę będzie pod ta samą ścianą :x
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31

Napisano: 08 kwie 2019, 13:56

To jakaś kpina ze strony MPRIPS. Ja odebrałem dziś 241 kart, i nie wyobrażam sobie obdzwonić 109 rodzin. Masakra...
Bartosz
Praktykant
Od: 05 sty 2019, 23:42

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x