zmiana odpłatnosći DPS w sprawie wyższego kosztu utrzymania
Re: zmiana odpłatnosći DPS w sprawie wyższego kosztu utrzymania
Ha haaa a to ciekawe? Jaki to PCPR ?
a co z art. 155 ustawy o pomocy społ., który mówi że decyzje o zmianie odpłatności u osób przyjętych przed 1 stycznia2004r wydaje starosta właściwy ze względu na miejsce położenia Domu?
U mnie w pracy wyliczaniem odpłatności zajmuje się pracownik socjalny. Rutynowa kontrola grzecznie zwróciła nam uwagę, że to powinien robić PCPR. Podzwoniłam po zaprzyjaźnionych Domach i nigdzie, poza naszym powiatem, wyliczaniem i zmianą odpłatności nie zajmuje się pracownik socjalny. Proszę o wyjaśnienie
U mnie w pracy wyliczaniem odpłatności zajmuje się pracownik socjalny. Rutynowa kontrola grzecznie zwróciła nam uwagę, że to powinien robić PCPR. Podzwoniłam po zaprzyjaźnionych Domach i nigdzie, poza naszym powiatem, wyliczaniem i zmianą odpłatności nie zajmuje się pracownik socjalny. Proszę o wyjaśnienie
Osobom na starych zasadach z upoważnienia starosty decyzje wydaje Dyrektor PCPR , każdy mieszkaniec ma swoją decyzję bez kwoty tylko te nieszczęsne 70%, dlatego po każdej rewaloryzacji naliczamy sami te 70 %. Jest tak od lat i nikt tego nie kwestionował. A czy jest to dobrze...........
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Pracownik socjalny Domu nie ma uprawnień, aby naliczać odpłatność za pobyt. Takie uprawnienia ma tylko dla mieszkańców przyjętych przed 2004 r. właściwe PCPR.
Kasia
Oprócz zmiana odpłatnosći DPS w sprawie wyższego kosztu utrzymania - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
gdy opiekun prawny przestaje placic
umieszczenie w dps z postanowieniem sądu
DPS-decyzja uchylająca
DPS-decyzja uchylająca
dom opieki
dom opieki dla poszukjących
dom opieki godny polecenia
Ulgi PKP i PKS
Naliczanie odsetek od odpłatności
postanowienie sądu
umieszczenie alkoholika w dps
osoba uzależniona od środków wziewnych w DPS