Zmiana składu rodziny
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW, ŚR
- Kontakt:
Zmiana składu rodziny
Proszę o pomoc, bo nie wiem czy dobrze mysle. Pani pobiera dodatek, w skladzie rodziny ona i dwóch doroslych synow. We wrzesniu jeden z nich trafił do więzienia. dodatek przyznany do listopada. Przeliczyć i ewentualnie uchylic? wg mnie liczy się stan rodziny z dnia skladania wniosku i wyplacam do konca normalnie. Ale nie wiem czy dobrze mysle?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: KDR, DM
- Kontakt:
Re: Zmiana składu rodziny
Nic nie robisz z tym.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
art. 7 ust. 10 Zmiany danych zawartych we wniosku lub deklaracji złożonej przez wnioskodawcę, które nastąpiły w okresie 6 miesięcy od dnia przyznania dodatku mieszkaniowego, nie mają wpływu na wysokość wypłacanego dodatku mieszkaniowego.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dodatki meiszkaniowe
- Kontakt:
Dzień dobry,
22.11 pani złozyła wniosek o DM, w składzie osobowym wpisała siebie i dwóch synów, 2.12 odbył się u pani wywiad, podczas którego wyszło, że od 29.11 jeden syn przebywa w ZK, a drugi też od 29.11 przebywa w Ośrodku Wychowawczym. Czy dobrze myślę, żeby wezwać panią do złożenia oświadczenia, że 1) na dzień składania wniosku synowie mieszkali z nią, 2) czy ponosi koszty związane z przebywaniem syna w Ośrodku Wychowawczym, jeśli ośrodek zapewnia całodobowe pełne utrzymanie, to nie liczyć go do składu i wtedy wydać decyzję dla 1-osobowego gospodarstwa? Decyzja odmowa na art.7 ustawy chyba nie, bo pani na dzien składania wniosku prowadziła gospodarstwo domowe z dziećmi, skład zmienił się przed wydaniem decyzji.
22.11 pani złozyła wniosek o DM, w składzie osobowym wpisała siebie i dwóch synów, 2.12 odbył się u pani wywiad, podczas którego wyszło, że od 29.11 jeden syn przebywa w ZK, a drugi też od 29.11 przebywa w Ośrodku Wychowawczym. Czy dobrze myślę, żeby wezwać panią do złożenia oświadczenia, że 1) na dzień składania wniosku synowie mieszkali z nią, 2) czy ponosi koszty związane z przebywaniem syna w Ośrodku Wychowawczym, jeśli ośrodek zapewnia całodobowe pełne utrzymanie, to nie liczyć go do składu i wtedy wydać decyzję dla 1-osobowego gospodarstwa? Decyzja odmowa na art.7 ustawy chyba nie, bo pani na dzien składania wniosku prowadziła gospodarstwo domowe z dziećmi, skład zmienił się przed wydaniem decyzji.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Nawet jeśli na dzien składania wniosku mieszkali, to decyzja nie jest wydana. Dane we wniosku należy uaktualnić. Syna w ZK nie liczyć.kampast152 pisze: 04 gru 2024, 10:58 Dzień dobry,
Oświadczenie wziąć, czy ponosi koszty związane z przebywaniem syna w Ośrodku Wychowawczym, jeśli ośrodek zapewnia całodobowe pełne utrzymanie, to nie liczyć go do składu i wtedy wydać decyzję dla 1-osobowego gospodarstwa.
Oprócz Zmiana składu rodziny - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Zmiana miejsca zamieszkania
właścicielka mieszkania wynajłł kobiecie część lokalu
POMÓŻCIE !!!! Żona nie podaje męża
dom
Prośba-Dodatek Uzupełniający
Wydatki za wywóz szamba
czynsz?
centralna instalacja ciepłej wody
prawidłowe wyliczenie wydatków
Działalność gospodarcza - ryczałt
Obwieszczenie w sprawie wysokości dodatku energetycznego
Upoważnienia CEEB
dodatek mieszkaniowy a faktura za czynsz i ogrzewanie
dodatek dla sieroty zupełnej
Powierzchnia użytkowa - przeliczenie wydatków.
rere