zmiana stałego a dochód - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 28 wrz 2015, 12:25

Poradźcie, bo ja kompletnie zgłupiałam. Mamy od października zmianę zasiłków stałych jaki dochód odliczacie od kryterium??Z miesiąca poprzedzającego, czy z ostatniej zmiany???Ja jestem za tym by odliczać z ostatniego miesiąca czyli z września. Kierownik upiera się by odliczać ten z ostatniej zmiany bo tak mądry prawnik jej powiedział. Dla mnie to kompletna bzdura, bo przecież wydawana jest nowa decyzja i powinno sie odliczyć nowy dochód. Przy kontroli mogą wyjść nieprawidłowości, a niestety jesteśmy zobowiązani do dyscypliny finansowej i musimy zwracać z własnej kieszeni.
zumi

Napisano: 28 wrz 2015, 12:58

Oczywiście, że trzeba zrobić aktualizację wywiadów i dochód brać z września br.
Malwinka

Napisano: 28 wrz 2015, 16:28

dochód z września
janek 73

Napisano: 29 wrz 2015, 7:49

No właśnie ja też mam z tym dylemat, bo jest małżeństwo i żona pobiera zasiłek stały, a mąż ma rentę . W kwietniu po waloryzacji nie zmieniałam wysokości zasiłku stałego ponieważ nie przekroczyło 10% i teraz jaki dochód biorę? Dalej ten jak przyznawałam zasiłek stały czy ten z września?
iga20

Napisano: 29 wrz 2015, 7:58

Z września.
Bakteria
Stażysta
Od: 21 lip 2015, 17:47
Zajmuję się:

Napisano: 29 wrz 2015, 8:25

dochód bierzesz z września- nowe kryterium- nowa wysokość zasiłku tu nie rozpatrujemy pod kontem zmiany dochodu czy przekroczyło 10% tylko wyliczamy nową wysokość zasiłku w oparciu o nowe kryteria i oczywiście aktualna syt. doch.
janek 73

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x