Mam dylemat. Wystawiłam wszystkie decyzje na stypendia i czekam, aż się uprawomocnią. Ponieważ oprócz stypendiów zajmuje się również prowadzeniem dodatków mieszkaniowych to wiem,że żadna osoba (pomimo zapisu w pouczeniu decyzji) nie zgłosiła mi uzyskania dodatku mieszkaniowego. Co powinnam zrobić skoro takie informacje są mi znane "z urzędu"?
Czy wezwać stronę do złożenia wyjaśnień? - co wydaje mi się bez sensu ponieważ ja to wiem i taka osoba sobie pewnie myśli,że zgłaszać mi tego nie musi, bo przecież ja to wiem...
Czy wszcząć postępowanie, w związku z ponownym przeliczeniem dochodu?
Jak to zrobić? Wezwać stronę żeby przyniosła dochody np. z miesiąca października? (jeżeli od tego miesiąca ma przyznany dodatek mieszkaniowy)?
Proszę pomóżcie, ponieważ nie wiem "od której strony" się za to zabrać...
zmiana sytuacji
Re: zmiana sytuacji
wnioskodawca ma obowiązek zgłaszać zmiany mające wpływ na przyznanie stypendium
fakt otrzymania dodatku mieszkaniowego nie jest zmianą, którą wszyscy muszą zgłaszać
fakt przekroczenia kryterium dochodowego z powodu otrzymania np. dodatku mieszkaniowego jest taką zmianą i wtedy wnioskodawca powinien się zgłosić i poinformować organ
fakt otrzymania dodatku mieszkaniowego nie jest zmianą, którą wszyscy muszą zgłaszać
fakt przekroczenia kryterium dochodowego z powodu otrzymania np. dodatku mieszkaniowego jest taką zmianą i wtedy wnioskodawca powinien się zgłosić i poinformować organ
Wiem, że powinien zgłosić ten fakt, ale co jeżeli tego nie robi? Mam kilka osób, którym przyznałam dodatki mieszkaniowe i którym dochód z tego powodu przekroczy kryterium dochodowe do stypendium. Myślałam,że powinnam bawić się w "detektywa" i sama działać z urzędu...
Nie wiem, co mam robić...
Nie wiem, co mam robić...
Może inaczej czułabym się, gdybym to nie ja wystawiała jednocześnie decyzje na stypendium i decyzje na dodatek mieszkaniowy 

Oprócz zmiana sytuacji - Stypendia przeczytaj również:
jak wypłacac stypendia
stypendium - a kwoty zasiłków
czy może być ? wzór decyzji
dochod-proszę o pomoc!
zasiłkiszkolne
k.obieta......
wszczęcie postępowania od 1.11.2015
SIO
decyzja
faktura za laptopa
Nowa - wniosek złożony przez dyrektora
wzór decyzji
gimnazjum
rachunki w sygnity
Sygnity - liczy wam inne kwoty za X a inne za XI, XII ??????
decyzja