Zmiana typu beneficjenta we wniosku na DO

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
EMJOT85
Stażysta
Zajmuję się: SR/FA/SW/ŚR/DM/DE
Kontakt:

Zmiana typu beneficjenta we wniosku na DO

Post autor: EMJOT85 »

Witam
Ostatnio była aktualizacja w SYGNITY, dziś zasiadłam do dalszego weryfikowania wniosków na DO, niestety przy osobach których wnioski złożone były ponad 30 dni temu ukazuje się komunikat "Na dzień złożenia wniosku wybrany typ beneficjenta (pole wcześniej było puste) jest niedostępny. Proszę ponownie uzupełnić pola "Osoba ubiegająca się" (pole zaznaczone na niebiesko-obowiązkowe, nic jednak nie można wybrać) oraz "Rodzaj beneficjenta" na zakładce "Dane dodatkowe wniosku" (tu można wybrać) pojęcia nie mam co teraz zrobić, program nie puszcza mnie dalej, a wiadomo, że chyba jak każdy wnioski wprowadzone do programu mam jeszcze nawet z lutego czy marca bo czekam na ZUS - OK-WUD (bo u osób jest przekroczenie kryterium). Czy miał ktoś taką sytuację? Czy jest może przewidziana jeszcze jakaś aktualizacja systemu?
ODPOWIEDZ