czy ktoś wie kiedy można się spodziewać zmiany ustawy? jest tam o wycofaniu egzekucji skarbowej i zastanawiam się czy wystawiać TW czy czekać na zmiany i zobaczyć jak będzie po nowemu
RR jak wygląda wystawianie TW? Krok po kroku, jestem nowa i nie mam pojęcia jak się zabrać czy wysyłać upomnienia czy nie? Jak wprowadzać do programu czy tylko z programu pismo się drukuje czy jakies dodatkowe też? Prosze o pomoc!!! Moja poprzedniczka tego nie robiła i nie mam wzoru.
Krok po kroku no to najpierw należy \"przeciągnąć się\" na krześle, ziewnąć, zrobić sobie kawkę, herbatkę czy nalać do szklanki mleko w zależności co tam kto lubi. To ważne, bez tego tytułów wykonawczych nie sposób wystawić.
Następnie leniwie wchodzisz w panel konkretnego dłużnika, kierujesz się do zakładki \"tytuły wykonawcze\" i klikasz \"dodaj tytuł\". Ziewając, wprowadzasz nr TW, okres świadczeniowy którego dotyczy, typ tytułu i inne takie pi.erdoły, po czym finalizujesz zatwierdzając tytuł. Drapiesz się po głowie i przystępujesz do drukowania. Śmiejąc się z koleżanką z tego jaką masz głupią robotę, stemplujesz tytuł wykonawczy, dajesz do podpisu, kopiujesz, pakujesz w kopertę i wysyłasz.
jak jest taki wpis to ministerstwo kłamie.
Jak nie ma takiego wpisu (nigdy nie widziałem) to znaczy, ze ty kłamiesz.
Podsumowując żyjemy miedzy Pinokiami.