zmiana ustawy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 3 z 4    [ Posty: 33 ]

Napisano: 15 sty 2014, 16:55

jak myślicie czy po zmianach będą w FA naliczane odsetki czy bedzie tak jak w zaliczce wypłacone + 5%?
~Jagoda

Napisano: 15 sty 2014, 16:59

Paweł nie bełkocz jak niedotłuczony. Klub parlamentarny PO składa się z większej ilości osób niż jedna (a w sumie to i szkoda). Tak na marginesie to mi się wydaje, że jako potencjalnemu wyborcy należy się taka informacja. Ty pewnie jako \"fanatyk\" d...kracji pewnie uważasz inaczej

Jagoda z odsetek to raczej nie zejdą. MF do tego nie dopuści.
~Elmer

Napisano: 15 sty 2014, 17:20

https://www.mpips.gov.pl/bip/projekty-ak ... dzinnych-/

Jagoda zerknij do uwag MF i RCL, wydaje się że 5% nie wprowadzą.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 15 sty 2014, 17:51

znowu błysnąłeś - klup parlamentarny pis był autorem projektu a nie po
~paweł

Napisano: 15 sty 2014, 18:35

Pokusiłam się o przeczytanie projektu i..... byłoby suuuuper :) gdyby to weszło, ale poczekajmy..
Dopóki nie wejdzie zmiana w ustawie robimy wszystko co już \"wszczeliśmy\" po staremu., czyli papiery-papier-papiery i nadgodziny!

A jak będą zmiany to będzie rewolucja odpadną UP, TW i jak dobrze przeczytałam ze zrozumieniem że nie będziemy ganiać dłużnika pismami gdy wiemy że nic się nie zmieniło, ponadto kasa od komornika dla nas 40% jako OWW. To zapowiedzi które najbardziej mnie cieszą, ale jak przysłowie mówi \"myślał indyk o niedzieli...\"
Dlatego kazdy kto pracuje na FA rano przed pracą zdrowaśka do Boga (jakiegokolwiek kto ma) aby zmiany stały się rzeczywistością.. :)
~brzdąc

Napisano: 16 sty 2014, 9:20

Pawełku a jakie ma to znaczenie czy autorem była sekta czy mafai (jak twierdzi Ziemkiewicz)? W odróżnieniu od ciebie nie jestem faszysta i zwolennikiem odpowiedzialności grupowej. Mnie interesuje odpowiedzialność indywidualna.
Na marginesie dodam, że PO przez te parę lat rządów miała dość czasu by ewentualnie się nim zająć, więc nie rób z nich niewiniątek.
~Elmer

Napisano: 16 sty 2014, 10:51

Bełkoczesz co dzień jak podpity na wiejskiej drodze, wszystko buble. wszystko złe, tylko ty najmadrzejszy, wiesz najlepiej itd. Smiało, działaj społecznie lub zawodowo i zmieniaj rzeczywistość zgodnie z twoja wielka wiedza i pewnoscia ze wszystko wiesz najlepiej.
Wszedzie sekty,mafia... brednie jak jakiegos macierewicza albo jak w artykułach w superexpresie lub fakcie.
Tani i zenujacy bełkot nieudacznika ktory osiagnal jedynie tyle ze w jakims lokalnym urzedzie go zatrudnili, gdzie wylewa swoje frustracje w internecie.
~paweł

Napisano: 16 sty 2014, 11:01

kolega ma problemy z czytaniem, zrozumieniem teksty czy problemy osobiste?
Macierewicz pisze/mówi o PIS :sekta\"? Możesz rzucić jakiś cytat z takiej wypowiedzi? Chętnie bym poczytał.
Ziemkiewicz pisze do Faktu lub Superexpresu? Możesz podać źródło tych informacji albo link do jego artykułu w takich gazetach (ja nie czytam ich więc nie wiem).

PS. nie wiem czemu naśmiewasz się z mojej wady wymowy, ale to źle świadczy o tobie a nie o mnie.
~Elmer

Napisano: 16 sty 2014, 14:09

https://www.mpips.gov.pl/bip/projekty-ak ... -/#akapit3

Załącznik nr 1 do testu regulacyjnego (75.2 KB)
Strona 1

- 3118 zł - przeciętne miesięczne wynagrodzenie pracownika realizującego zadania wynikające z ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów, pochodzące z ww. sprawozdań.

Zaskakująca wysokość wynagrodzenia
~Wielkanocny Zając

Napisano: 16 sty 2014, 14:33

a co w tym dziwnego?
Wychodząc z psem na spacer przeciętnie macie po 3 nogi. Poza tym wynagrodzenie zawsze podaje się brutto (za to ceny netto), po prostu tak lepiej wygląda w statystykach.
~ludek

Strona 3 z 4    [ Posty: 33 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x