Zmiana ustawy-nareszcie - Świadczenia rodzinne

Strona 5 z 5    [ Posty: 49 ]

Napisano: 27 lip 2015, 9:16

MASZ MU BARANIE TE DATY PODAC.
Nie znasz dat w których wypłacałeś fa? Nie znasz kwot wypłacanego fa? Nie wiesz ile ma dłużnik do zwrotu?
To polecam zamiatanie ulic a nie prace biurową.
majaops

Napisano: 27 lip 2015, 10:30

kochana owieczko Maju (zawsze myślałem, że to pszczółka była...) czyli oczekujesz, że teraz będziemy się cofać i podawać terminy wypłat dla poszczególnych osób od 2008 roku.
Pomijając już naszą pracę, to teraz się zastanów nad pracą komornika.
Jak już pisałem to wszystko to retuszowanie i poprawianie bubla. Fajnie, że się za to wzięli, szkoda, że po 7 latach

I teraz się zastanów kto jest baranem.
nbnvb

Napisano: 27 lip 2015, 11:08

Ponawiam:
Polecam naukę czytania i wtedy przeczytanie art. 8 nowelizacji.
Nie znasz dat w których wypłacałeś fa? Nie znasz kwot wypłacanego fa? Nie wiesz ile ma dłużnik do zwrotu?
Skąd ma komornik wiedzieć ile zostało do zwrotu należności i odsetek w sprawach "starych" to jest sprawach które będziemy przekazywali do komornika po umorzeniu przez us postępowań egzekucyjnych administracyjnych, jak nie od wierzyciela czyli od organu właściwego wierzyciela?
Wciąż nie rozumiesz słowa pisanego, to ponownie polecam zamiatanie ulic a nie prace biurową.
majaops

Napisano: 27 lip 2015, 11:22

polecam naukę czytania.
Zwłaszcza ten fragment:
"oczekujesz, że teraz będziemy się cofać i podawać terminy wypłat dla poszczególnych osób od 2008 roku.
Pomijając już naszą pracę, to teraz się zastanów nad pracą komornika."
"będziemy musieli. Do tej pory nie musieliśmy i nikt tego nie robił.
Komornik egzekwuje i nalicza odsetki nie od dziś tylko od paru lat. Spłaty dłużnika w większości wypadków będą dotyczył należności sprzed paru lat".
Podpowiem ci teraz żabciu jak to będzie wyglądać.
Komornik będzie miał w głębokim poważaniu nasze daty wypłat (nawet jak je pozna). Nikt nie będzie się cofał i korygował wypłat sprzed 6-7 lat. Jest to nierealne. Dodatkowo wtedy by w ogóle wyszły jaja bo dzięki programom (z homologacją ministerstwa) wpłaty są źle rozliczane (z US już nam nie grają).
Komornik będzie nam przekazywał tak jak do tej pory po prostu kasę. Nie będzie nam nic rozbijał. My będziemy to sobie rozbijać i przy końcu należności ustalać z komornikiem.
Biedny będzie tylko dłużnik, który aby ustalić kwotę należności będzie latał od nas do komornika i wszędzie będzie inna kwota.

PS. słoneczku ja nigdzie nie pisałem, że nie znam dat wypłat. Ja pisałem, że nie zna je komornik i nierealne jest by je teraz sobie wprowadzał
hghfg

Napisano: 27 lip 2015, 11:32

majaops pisze:MASZ MU BARANIE TE DATY PODAC.
To polecam zamiatanie ulic a nie prace biurową.
Nie nadajesz się do zamiatania ulic, bo byś przechodniów obrażała.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 27 lip 2015, 12:01

To ja gratuluję, jak nieprawidłowo od lat rozliczacie zwroty od dłużników i nie wiecie ile i z jakiego tytułu dłużnik ma do zwrotu - i jeszcze się tym chwalicie tutaj.
Ja to doskonale wiem w stosunku do swoich dłużników. Ale oczywiście i tak finalne ustalenia z komornikiem są i będą, zwłaszcza jak będę przekazywać "stare" sprawy komornikom sądowym, jak już wejda te zmiany.
gopswielki

Napisano: 27 lip 2015, 12:22

gopswielki pisze:To ja gratuluję, jak nieprawidłowo od lat rozliczacie zwroty od dłużników i nie wiecie ile i z jakiego tytułu dłużnik ma do zwrotu - i jeszcze się tym chwalicie tutaj.
Ja to doskonale wiem w stosunku do swoich dłużników. Ale oczywiście i tak finalne ustalenia z komornikiem są i będą, zwłaszcza jak będę przekazywać "stare" sprawy komornikom sądowym, jak już wejda te zmiany.
Taka pewna jesteś, że dobrze? Powiedz jeszcze, że korzystasz z jednego z największych i najtańszych programów do obsługi, zaakceptowanego przez ministerstwo? Gratuluję pewności siebie i dobrego samopoczucia. Może jeszcze jak ten super program z homologacją liczy należności i odsetki to na koniec wychodzą ci w obliczeniach same należności do spłaty bez odsetek? Pewnie prawidłowo, bo przecież program z ministerialną homologacją.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 27 lip 2015, 12:36

Jeszcze przepisy znam i nie wychodzą mi nigdy spłaty należności bez odsetek. A co do "akceptacji" przez ministerstwo to jest to tylko homologacja po sprawdzeniu w testach podstawowych funkcjonalności a nie gwarancja ze kazda jedna funkcja/funkcjonalność działa idelanie i na 1000 % będzie ok z ustawą czy innymi przepisami. Jak bzdury cos robi program, to zgłaszam dostawcy od którego program został kupiony i żądam poprawki, a nie w czambuł klepie z wiarą, że to przecież program zatwierdzony przez ministerstwo. Aplikacja dziedzinowa nie zwalnia mnie z używania mózgu. Dowiedz się co to jest homologacja ministerstwa to może będziesz wiedział o czym pisze.
gopswielki

Napisano: 27 lip 2015, 12:46

następny nie potrafi czytać ze zrozumieniem.
Nigdzie nie jest napisane, że nie znam zadłużenia dłużnika. Jest napisane, że istnieją różnice między należnością u mnie i u komornika.
Taka mała a subtelna różnica.

Następnie wbij sobie do główki, że wszystkie programy zatwierdzone przez ministerstwo źle naliczają proporcje.
Następnie wbij sobie do główki, że problem z niewłaściwym wzorem zastosowanym do obliczania proporcji był nie raz i nie dwa zgłaszany producentowi.
Odpowiedź producenta - wzór jest zgodny z wytycznymi ministerstwa i był uzgadniany z ministerstwem.

Następnie cwaniaczku powiedz mi na jakim programie pracujesz i jak rozliczasz wpłaty.
Jak robisz to w programie to robisz błędnie. Tylko nawet się w tym nie zorientowałeś.
gfdgdsg

Strona 5 z 5    [ Posty: 49 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x