DziękiTom. pisze:z art. 32 uosr się zapoznaj
I tu się pojawiają moje wątpliwości. Do tej pory nie robiliśmy zawiadomienia o wszczęciu postępowania teraz okazało się ze musi to być w papierach w formia notatki. Tylko po co to pisać skoro nie jest to wysyłane, nikt tego przecież nie odbiera. Dodatkowo prawnik uważa zgodnie z art. 10 par 1 kpa stronie należy zapewnić czynny udział w postępowaniu przed wydaniem decyzji.I tego juz kompletnie nie ogarniam albo dostarczam stronie zawiadomienie i czekam żeby wydać decyzję albo powołuje się na art. 10 par.2 KPA. Niech ktoś napisze jak Wy to robicie bo zaczęłam wątpić Proszę o wyjaśnieniesweet.lemon pisze:DziękiTom. pisze:z art. 32 uosr się zapoznaj
dorotek1231 pisze:I tu się pojawiają moje wątpliwości. Do tej pory nie robiliśmy zawiadomienia o wszczęciu postępowania teraz okazało się ze musi to być w papierach w formia notatki. Tylko po co to pisać skoro nie jest to wysyłane, nikt tego przecież nie odbiera. Dodatkowo prawnik uważa zgodnie z art. 10 par 1 kpa stronie należy zapewnić czynny udział w postępowaniu przed wydaniem decyzji.I tego juz kompletnie nie ogarniam albo dostarczam stronie zawiadomienie i czekam żeby wydać decyzję albo powołuje się na art. 10 par.2 KPA. Niech ktoś napisze jak Wy to robicie bo zaczęłam wątpić Proszę o wyjaśnieniesweet.lemon pisze:DziękiTom. pisze:z art. 32 uosr się zapoznaj
czyli nie wysyłam zawiadomienia o wszczęciu postępowania ale muszę wysłać zgodnie z art. 10 par 1 kpa zawiadomienie o zakończeniu postępowania i jak odbierz 7 dni odczekać i dopiero wydać decyzję zmieniająca SP czy tak robicie ??dorotek1231 pisze: ↑13 sty 2023, 13:33I tu się pojawiają moje wątpliwości. Do tej pory nie robiliśmy zawiadomienia o wszczęciu postępowania teraz okazało się ze musi to być w papierach w formia notatki. Tylko po co to pisać skoro nie jest to wysyłane, nikt tego przecież nie odbiera. Dodatkowo prawnik uważa zgodnie z art. 10 par 1 kpa stronie należy zapewnić czynny udział w postępowaniu przed wydaniem decyzji.I tego juz kompletnie nie ogarniam albo dostarczam stronie zawiadomienie i czekam żeby wydać decyzję albo powołuje się na art. 10 par.2 KPA. Niech ktoś napisze jak Wy to robicie bo zaczęłam wątpić Proszę o wyjaśnieniesweet.lemon pisze:DziękiTom. pisze:z art. 32 uosr się zapoznaj