► Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego
- sweet.lemon
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: ► Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego
Czy przed zmianą decyzji wysyłacie zawiadomienie o wszczęciu postępowania??
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
z art. 32 uosr się zapoznaj 

- sweet.lemon
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
DziękiTom. pisze:z art. 32 uosr się zapoznaj

-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA
- Kontakt:
I tu się pojawiają moje wątpliwości. Do tej pory nie robiliśmy zawiadomienia o wszczęciu postępowania teraz okazało się ze musi to być w papierach w formia notatki. Tylko po co to pisać skoro nie jest to wysyłane, nikt tego przecież nie odbiera. Dodatkowo prawnik uważa zgodnie z art. 10 par 1 kpa stronie należy zapewnić czynny udział w postępowaniu przed wydaniem decyzji.I tego juz kompletnie nie ogarniam albo dostarczam stronie zawiadomienie i czekam żeby wydać decyzję albo powołuje się na art. 10 par.2 KPA. Niech ktoś napisze jak Wy to robicie bo zaczęłam wątpić Proszę o wyjaśnieniesweet.lemon pisze:DziękiTom. pisze:z art. 32 uosr się zapoznaj
-
- Stażysta
- Kontakt:
dorotek1231 pisze:I tu się pojawiają moje wątpliwości. Do tej pory nie robiliśmy zawiadomienia o wszczęciu postępowania teraz okazało się ze musi to być w papierach w formia notatki. Tylko po co to pisać skoro nie jest to wysyłane, nikt tego przecież nie odbiera. Dodatkowo prawnik uważa zgodnie z art. 10 par 1 kpa stronie należy zapewnić czynny udział w postępowaniu przed wydaniem decyzji.I tego juz kompletnie nie ogarniam albo dostarczam stronie zawiadomienie i czekam żeby wydać decyzję albo powołuje się na art. 10 par.2 KPA. Niech ktoś napisze jak Wy to robicie bo zaczęłam wątpić Proszę o wyjaśnieniesweet.lemon pisze:DziękiTom. pisze:z art. 32 uosr się zapoznaj
czyli nie wysyłam zawiadomienia o wszczęciu postępowania ale muszę wysłać zgodnie z art. 10 par 1 kpa zawiadomienie o zakończeniu postępowania i jak odbierz 7 dni odczekać i dopiero wydać decyzję zmieniająca SP czy tak robicie ??dorotek1231 pisze: 13 sty 2023, 13:33I tu się pojawiają moje wątpliwości. Do tej pory nie robiliśmy zawiadomienia o wszczęciu postępowania teraz okazało się ze musi to być w papierach w formia notatki. Tylko po co to pisać skoro nie jest to wysyłane, nikt tego przecież nie odbiera. Dodatkowo prawnik uważa zgodnie z art. 10 par 1 kpa stronie należy zapewnić czynny udział w postępowaniu przed wydaniem decyzji.I tego juz kompletnie nie ogarniam albo dostarczam stronie zawiadomienie i czekam żeby wydać decyzję albo powołuje się na art. 10 par.2 KPA. Niech ktoś napisze jak Wy to robicie bo zaczęłam wątpić Proszę o wyjaśnieniesweet.lemon pisze:DziękiTom. pisze:z art. 32 uosr się zapoznaj
-
- Stażysta
- Kontakt:
czy ktoś napisze jak to robi baaaaardzo proszę
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA,ŚR,SW
- Kontakt:
Proszę o pomoc, świadczenie pielęgnacyjne SKO lub koordynacja, osoba zainteresowana zawnioskowała o składki zdrowotne i społeczne? My jako organ wydajemy kolejną decyzje przyznające składki czy robimy tylko w programie?
Proszę o informację
Proszę o informację
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Nie ma żadnych decyzji do składek. Zwykłym pismem informujesz o opłacaniu składek.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA,ŚR,SW
- Kontakt:
Dziękuję bardzo, a można wzór takiego pisma
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ps ps
- Kontakt:
Hej ja też chciałabym wiedzieć jak to się robi prosze, ma ktoś jakiś wzór?
natalija
Oprócz ► Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
opieka naprzemienna a zasiłek rodzinny
zatrudnienie w Centrum Integracji Społecznej
udzielony urlop wychowawczy, a stosunek pracy
koordynacja, powrót z zagranicy
jakie świadzcenia i kto w składzie rodziny
utara dochodu a przyznanie świadczenia rodzinnego
SZO zgon wnioskodawcy - załatwienie sprawy
Świadczenie rodzicielskie- były mąż za granicą
czy sygnity dobrze nalicza odsetki
szo wnuczka na babcie miejsce zamieszkania inne
decyzja rops w związku z orzeczeniem Trybunału Sprawiedliwoś
fundusz socjalny jako dochód uzyskany
Córka powraca do składu rodziny
zwrot zasiłku pielegnacyjnego
czy uchylenie rodzicielskiego od listopada za granicą
Ile zarabiacie i jakie macie stanowiska?