Zmiany idą.......... - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 24 sty 2014, 11:14

ew no jak maszrobione to daj do podpisu. Twoja praca poszła by namarne, szkoda twojej ciężkiej pracy
~Kasia~

Napisano: 24 sty 2014, 11:18

ja jestem na etapie robienia dopiero decyzji o zwrocie, ale fakt powyzszy cieszy mnie niezmiernie. tylko kiedy?:)))))
~renia

Napisano: 24 sty 2014, 11:36

Kobieta miała przyznany Fundusz alimentacyjny na dziecko od X 2013 do IX 2014. W dniu 14.01. 2014r dziecko zostało umieszczone w rodzinie zastepczej,
Czy za miesiąc styczeń należy jeszcze wypłacić jej fundusz alimentacyjny?
~asia

Napisano: 24 sty 2014, 12:49

za styczen tak
~Czesio

Napisano: 24 sty 2014, 12:57

dzięki tez tak myślę
~asia

Napisano: 24 sty 2014, 15:38

Ja też dopiero robię decyzje, mam do zrobienia prawie 200 i tyleż samo wszczęć, nie zmieściłam się w terminie wyznaczonym przez kierownika , ale nie ma takiej mozliwości żeby zmieścić sie w 8 godzinach. Przecież biura nie zamknę, cały czas przychodzą strony. Te zmiany w ustawie byłyby wybawieniem dla wielu. Ta nasza windykacja nie przynosi żadnych efektow. Przed chwilą dowiedziałem sie od komornika, ze nasi dłużnicy często mieszkaja bez meldunku u kolegów. Nigdy ich nie znajdę i nie dorecfzę prawidłowo korespondencji.
~Janek

Napisano: 27 sty 2014, 10:21

Jeśli chodzi o wszczęcia...do tej pory zawsze wysyłałam zawiadomienie o wszczęciu. Jeden z dłużników (jest w zk) nie został zawiadomiony, że będzie wydana decyzja. Stało się tak przez przeoczenie. I właśnie on odwołał się od decyzji. SKO - nie skomentowało tego, utrzymało decyzję w mocy. Odwołał się do sądu - i tu uznano, że po przyznaniu świadczeń w październiku już wiedział, że będzie decyzja orzekająca zwrot itp. Ani słowa o tym, że nie wszczęłam postępowania. Teraz zastanawiam się, czy informacja nie wystarczy? Jakie byłyby oszczędności!
~Mila

Napisano: 27 sty 2014, 21:28

~rak

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x