Zmiany w AS - Aktywny Samorząd

Strona 3 z 5    [ Posty: 43 ]

Napisano: 14 gru 2016, 8:11

Tomasz1981 pisze:no nie dacie rady przed świętami??? :o :o :o :o :o :o :o :o :o jak nie Wy to kto???
my dopiero siedzimy nad nowa umową, potem radca prawny musi nam zatwierdzić wzór.
Pod koniec tygodnia lub początek przyszłego puścimy pisma o przyznaniu
Mixi
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 07 wrz 2016, 13:16
Zajmuję się:

Napisano: 14 gru 2016, 8:19

TERMINY ROZLICZENIA-SPRAWOZDANIA Z AS
Zgodnie ze zmianami teraz nas to obowiązuje, jak to rozumiecie??

Realizator zobowiązany jest do złożenia do PFRON rozliczenia przekazanych przez PFRON środków finansowych na realizację Modułów: I i II programu, w następujących terminach:
1) do dnia 15 października każdego roku – w zakresie środków, o których mowa w § 2 ust. 1 pkt 1,
2) do dnia 31 stycznia roku następującego po zakończeniu danego roku realizacji programu - w zakresie całości środków przekazanych w danym roku,
3) do dnia 15 kwietnia roku następującego po zakończeniu danego roku realizacji programu - w zakresie całości środków przekazanych w danym roku, z zastrzeżeniem §2 ust. 7-9

Cos mi tu nie gra z pkt. 2 i 3, może mnie ktoś oświecić
Mixi
Awatar użytkownika
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 14 gru 2016, 8:51

Zinterpretowałam to w ten sposób, że do 31.01. mamy wysłać sprawozdanie (bez bazy) ile pieniędzy wypłaciliśmy do tego dnia, a do 15.04 już z całości.
PCPR-T

Napisano: 14 gru 2016, 9:45

mi tez się wydaje , ze do 31 to co było np w Module I i część wypłaconego dofinansowania z modułu II, być możne ewaluacja, którą w całości mamy do zwrotu oraz promocja - część wykorzystaliśmy, natomiast obsługa u mnie jest mniej niż 90% wykorzystanych z przekazanych środków, więc będę obliczać 5% od wykorzystanej kwoty i oddam ile tam zostanie, pewnie jakieś grosze z obsługi, Czy też macie taką sytuację, ze liczycie obsługę z wykorzystanych środków? u mnie na moduł nikt nie złożył wniosku. Jeszcze mam jedno pytanie dotyczące tych terminów składania wniosków, w zasadach w rozdziale II Terminy przyjmowania wniosków wprowadzono zapis "W ramach modułu II Realizator przyjmuje w danym roku dwa cykle realizacji wniosków pozytywnie zweryfikowanych pod względem formalnym, adekwatnie do organizacji roku akademickiego/szkolnego, wyznaczając dwa terminy zakończenia przyjmowania wniosków: 30 marca oraz 10 października"(wcześniejszej było do 30 września, bo zasady były z 2014r), wiec nie wiem w który m miejscu jest wprowadzone całoroczne przyjmowanie wniosków, a moze chodzi tylko o moduł I? Ewentualnie chodzi wyłacznie o wnioski złożone dotychczas, lecz po wyznaczonym terminie, ale bez uzasadnienia nieterminowego złożenia wniosku , np z uzasadnionych względów zdrowotnych i w takim przypadku Realizator może przywrócić wniosek do realizacji, nawet po odmowie ze wzgledu na nieterminowe zlozenie wniosku
Ania PCPR

Napisano: 14 gru 2016, 10:09

termin do 10 października obowiązywał nas już w 2015 roku
Mixi
Awatar użytkownika
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 14 gru 2016, 10:35

to przepraszam :), ale pracuję dopiero od 2016r, wiec nie interesowałam się wcześniejszym terminem.
Anna PCPR

Napisano: 14 gru 2016, 12:22

Ja już całkiem się zakręciłam w tym wszystkim. Do kiedy mam wypłacić te 80% w module II, bo te 20% rozumiem, że do kwietnia. A do kiedy mam moduł I wypłacić?
zzzz

Napisano: 14 gru 2016, 13:35

Po podpisaniu umowy. Ja zamierzam podpisywać umowy w styczniu i od razu przygotuję przelew.
PCPR-T

Napisano: 14 gru 2016, 15:42

zzzz pisze:Ja już całkiem się zakręciłam w tym wszystkim. Do kiedy mam wypłacić te 80% w module II, bo te 20% rozumiem, że do kwietnia. A do kiedy mam moduł I wypłacić?
80% czesnego wypłacasz po podpisaniu umowy
20% czesnego oraz dodatek wypłacasz po dostarczenie zaświadczeń o ukończeniu semestru (wiadomo o co chodzi)

a co do modułu I dostałem z Wawy taka odp:
"Odpowiadając na Pana pytanie, w świetle powyższych zmian, termin zawierania i przekazania środków nie może być dłuższy niż nowy termin złożenia końcowego sprawozdania z realizacji programu ze środków przekazanych w 2016 roku, który wypada obecnie 15 kwietnia 2017 r. Do tego terminu można także przyjmować wnioski złożone przez Wnioskodawców - po upływie terminu naboru wniosków. Obecnie możliwe jest przyjmowanie wniosków o dofinansowanie w ramach programu także poza wyznaczonymi terminami naboru wniosków - bez konieczności udokumentowania przez Wnioskodawcę przyczyny uchybienia terminu."
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 14 gru 2016, 16:22

A jak, w świetle tych wyjaśnień, traktować wniosek, który, np złoży mi ktoś 01.04.2017 r. na naprawę wózka - jako wniosek złożony w ramach programu z 2016 r., czy już 2017 r.? :roll:
PCPR-T

Strona 3 z 5    [ Posty: 43 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x