zmiany w SZO - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 02 kwie 2014, 20:18

Komisja ma rozpatrzyć zmiany w SZO
https://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/transm ... A9004AE194#

wprowadzić niepodejmowanie pracy oraz zniesienie lub podwyższenie kryterium dochodowego
~zmiany

Napisano: 02 kwie 2014, 20:55

trochę posłuchałam - wreszcie zamierzają USTAWOWO przyznać rolnikom prawo do świadczenia pielęgnacyjnego
~xxx-Lena

Napisano: 02 kwie 2014, 21:05

\'wprowadzić niepodejmowanie pracy oraz zniesienie lub podwyższenie kryterium dochodowego \'

Wtedy od SP będzie się różnić tylko kwotą praktycznie - upadnie w TK jak nic.
~Iks

Napisano: 02 kwie 2014, 21:06

\'zamierzają USTAWOWO przyznać rolnikom prawo do świadczenia pielęgnacyjnego \'

Ale nawet tym pracującym w gospodarstwie? Wtedy konieczność niepodejmowania pracy przez kogokolwiek innego też upadnie.
~Iks

Napisano: 02 kwie 2014, 21:12

co zabolało Iksie?
~Beata

Napisano: 02 kwie 2014, 21:43

Oszalałaś? Co mnie to obchodzi? Ani ze swoich nie płaciłbym tego, ani nie mam żadnych rolników u siebie żeby im czegoś odmawiać. A jak w ustawie będzie zapis, że się należy to będzie się należeć - czy to będzie mi się wydawać logiczne czy nie. Póki takiego zapisu nie ma, to uważam, ze należy się tylko tym rolnikom którzy rezygnują ze swojej pracy - tak jak przedstawicielom każdego innego możliwego zawodu.

Wy naprawdę kundelki myślicie, że ja czerpię jakąś perwersyjną radość jak piszę, \"nie przysługuje\", \"odmowa\", \"nie należy się\" itd? Mam to gdzieś, to jest moja praca polegająca na stosowaniu przepisów. Sytuacja moich petentów mnie kompletnie NIE interesuje. Tak samo bez emocji wydaję odmowy jak i przyznania...
~Iks

Napisano: 02 kwie 2014, 22:00

Iks kundelkami to Ktos Ciebie wczesniej nazwał więc się nie powtarzaj.
~Beata

Napisano: 02 kwie 2014, 22:14

bo?
~Iks

Napisano: 02 kwie 2014, 22:19

wprowadzają zmiany i teraz tak na sali jest kobieta której orzeczenie wygasło 25 grudnia 2013 r. później jej przedłużyli ale objęła już ją nowa ustawa a teraz dyskutują nad niepodejmowaniem pracy dla SZO od 1 lipca 2013

czyli cofną SZO do 1 stycznia 2013 r. i jeszcze jest grupa WO która tez się starała o SZO ale nie spelniala wymogu rezygnacji a teraz dostaną zasilek dla opiekuna
~hamak

Napisano: 02 kwie 2014, 22:22

ale idioci bo oni wprowadzają w zasilku dla opiekuna dla rolnikow a przeciez zasilek dla opiekuna wykonuje wyrok TK

a wyskoczyl koles z PSL aby dac rolnikom a przeciez wtedy rolnicy mieli odmowy jak ktos dal a teraz im chca przywrocic zasilek dla opiekuna a przeciez im decyzje nie wygasly

zamieszanie bo proceduja naraz 3 ustawy

i teraz wpychaja niepodejmowanie pracy do SZO ale w ustawie o zasilku dla opiekuna

PORAŻKA 3 ustawy naraz sie pogubili i teraz przerwa do 20:30
~hamak

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x