zmieniająca ze zmieniającej???????? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 30 lip 2015, 8:41

Witajcie.Mam problem z wydaniem decyzji do wniosku o dodatek z tytułu urlopu wychowawczego. Pani miała przyznany zasiłek rodzinny na okres 2014/2015, była na macierzyńskim, urodziła kolejne dziecko w tym czasie i w kwietniu wystąpiła do nas z wnioskiem o dod.do ZR z tyt.urlopu wychowawczego a nie miała wykorzystanego do końca urlopu wych.na pierwsze dziecko więc zakład pracy wysłał ją najpierw na urlop wych.i napisał że ma wykorzystać do końca na to pierwsze dziecko, tj. do 9 lipca 2015. i my daliśmy do tego czasu jej ten dodatek. Przyszła ponownie do nas pod koniec lipca składając wniosek na kontynuację tego wychowawczego ale już na to nowonarodzone dziecko-nie wiem jak to ogarnąć?miała już zrobioną decyzję zmieniającą wtedy w kwietniu a teraz co jej zrobić?zmieniającą ze zmieniającej i przyznać jej ten dodatek od 10 lipca??pomóżcie prosze
kwiatek31

Napisano: 30 lip 2015, 8:57

Ja bym zmienił główną dec przyznając dodatek na drugie dziecko od10 lipca jeżeli tak ma udzielony urlop.
ensiferum

Napisano: 30 lip 2015, 9:13

czyli zrobić po prostu drugą zmieniającą do tej głównej decyzji tak?
kwiatek31

Napisano: 30 lip 2015, 9:24

tak, zmieniam decyzję bleble zmienioną bleble w następujący sposób
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 30 lip 2015, 9:30

Podejrzewam że Ty chciałaś zmienić dec zmieniającą przyznającą ten dodatek na pierwsze dziecko, ale tak się nie da to jest nowy urlop na nowe dziecko i zmienia się dec pierwotną
ensiferum

Napisano: 30 lip 2015, 9:31

dokładnie jw, zmienia się zawsze decyzję pierwotną
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 30 lip 2015, 10:09

dziękuję kochani za pomoc :)
kwiatek31

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x