ZP proszę o pomoc
ZP proszę o pomoc
1) córka pobierała zasiłek na matkę matka zmarła - jakie decyzje powinnam wydać
a) uchylającą prawo a po uprawomocnieniu wygaszającą??
b) uchylającą i wygaszającą razem??
c) tylko wygaszającą???
d) ?????
a) uchylającą prawo a po uprawomocnieniu wygaszającą??
b) uchylającą i wygaszającą razem??
c) tylko wygaszającą???
d) ?????
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: ZP proszę o pomoc
zp jest dla osoby niepełnosprawnej ... wygaszenie bo decyzja jest bezprzedmiotowa
KPA Art. 162. § 1. Organ administracji publicznej, który wydał decyzję w pierwszej instancji, stwierdza jej wygaśnięcie, jeżeli decyzja:
1) stała się bezprzedmiotowa, a stwierdzenie wygaśnięcia takiej decyzji nakazuje przepis prawa albo gdy leży to w interesie społecznym lub w interesie strony;
KPA Art. 162. § 1. Organ administracji publicznej, który wydał decyzję w pierwszej instancji, stwierdza jej wygaśnięcie, jeżeli decyzja:
1) stała się bezprzedmiotowa, a stwierdzenie wygaśnięcia takiej decyzji nakazuje przepis prawa albo gdy leży to w interesie społecznym lub w interesie strony;
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
no tak i decyzja wygaszająca wystarczy? i mam ja wysłać osobie która ? (bo miałam upoważnienie do pobierania zasiłku) przepraszam może o głupie rzeczy pytam ale jestem w tym nowa i jeszcze nie bardzo wiem co i jak powinnam robić
przepraszam nie dopisałam : osobie która pobierała zasiłek z upoważnienia?
Decyzja była pewnie na osobę, która zmarła, córka miała tylko upoważnienie do pobierania zasiłku w kasie, tak mi się wydaje. W takim przypadku nie wysyła się nieboszczykom decyzji, tylko wygasza w programie oraz wpina akt zgonu do teczki wraz z krótka notatką służbową. Przynajmniej ja tak robię.
tylko męczy mnie właśnie to ze osoba która była upoważniona do pobierania nie dostanie od nas w sumie w takim wypadku żadnej informacji
To że była upoważniona do odbierania zasiłku nie uprania jej do otrzymania decyzji
Robisz wygaśnięcie decyzji
Robisz wygaśnięcie decyzji
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
no ale osoba upoważniona chyba wie, że matka jej umarła to o czym chcesz ją informować jeszcze
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
i jeszcze jak zmarła tak osoba 9 lipca to wypłacamy zasilek za lipiec czy juz nie?
Oprócz ZP proszę o pomoc - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
do osób, u których jest twarda walidacja w z.c.
Świad. pielęgnacyjne
potrącenie przed dezyjją z sko
czy wysyłać do ROPS
należy sie wychowawczy?
CAS wgrywanie spr
ŚP
sprawozdanie I kwartał
SZO wygaśnie 31.10.2014 r., co potem: SZO czy ZDO
pytanko
zasiłek pielęgnacyjny
zas.pielęgn.na dziecko
sprawa w SKO, a nowy wniosek?