ZP proszę o pomoc

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
124

ZP proszę o pomoc

Post autor: 124 »

1) córka pobierała zasiłek na matkę matka zmarła - jakie decyzje powinnam wydać
a) uchylającą prawo a po uprawomocnieniu wygaszającą??
b) uchylającą i wygaszającą razem??
c) tylko wygaszającą???
d) ?????
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: ZP proszę o pomoc

Post autor: ewalu »

zp jest dla osoby niepełnosprawnej ... wygaszenie bo decyzja jest bezprzedmiotowa
KPA Art. 162. § 1. Organ administracji publicznej, który wydał decyzję w pierwszej instancji, stwierdza jej wygaśnięcie, jeżeli decyzja:

1) stała się bezprzedmiotowa, a stwierdzenie wygaśnięcia takiej decyzji nakazuje przepis prawa albo gdy leży to w interesie społecznym lub w interesie strony;
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
124

no tak i decyzja wygaszająca wystarczy? i mam ja wysłać osobie która ? (bo miałam upoważnienie do pobierania zasiłku) przepraszam może o głupie rzeczy pytam ale jestem w tym nowa i jeszcze nie bardzo wiem co i jak powinnam robić
124

przepraszam nie dopisałam : osobie która pobierała zasiłek z upoważnienia?
Ruda1

Post autor: Ruda1 »

Decyzja była pewnie na osobę, która zmarła, córka miała tylko upoważnienie do pobierania zasiłku w kasie, tak mi się wydaje. W takim przypadku nie wysyła się nieboszczykom decyzji, tylko wygasza w programie oraz wpina akt zgonu do teczki wraz z krótka notatką służbową. Przynajmniej ja tak robię.
124

tylko męczy mnie właśnie to ze osoba która była upoważniona do pobierania nie dostanie od nas w sumie w takim wypadku żadnej informacji
Malllllllll

Post autor: Malllllllll »

To że była upoważniona do odbierania zasiłku nie uprania jej do otrzymania decyzji

Robisz wygaśnięcie decyzji
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ewalu »

no ale osoba upoważniona chyba wie, że matka jej umarła to o czym chcesz ją informować jeszcze
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
124

Bardzo wam dziekuję za pomocy:) :) :)
124

i jeszcze jak zmarła tak osoba 9 lipca to wypłacamy zasilek za lipiec czy juz nie?
ODPOWIEDZ