zr za wrzesień, a nauka od października decyzja z okresu 2019/20 wstrzymana do wyjaśnienia - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 08 paź 2020, 12:34

Taka sytuacja, Pani miała przyznane świadczenie na pełnoletniego już syna który skończył szkołę średnią ( 19 lat, ale Pani wnioskowała na wrzesień i październik) Pod koniec września wezwałam ją do dostarczenia zaświadczenia ze szkoły i wstrzymałam wypłatę do czasu wyjaśnienia ( bo Pani ściemniała ze szkołą i nie dałam wiary jej oświadczeniu ale mniejsza z tym) Dziś dostałam zaświadczenie, że chłopak się uczy w szkole branżowej ale od 7.10. wiadomo, za wrzesień nie przysługuje bo się nie uczył, ale teraz moje pytanie, czy mogę uchylić tylko za wrzesień a październik puścić z tamtej decyzji bo się uczy, a nie zdążyłam uchylić wcześniej ( czy tak się wgl da w sygnity) czy muszę uchylić wgl decyzję, a Pani musi od nowa złożyć wniosek żeby dostać świadczenie ? chodzi o Zr oczywiście
Jak byście zrobili
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent
Od: 24 maja 2015, 13:26
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x