zrobiłam babola
zrobiłam babola
przyjęłam przez omyłkę wniosek na becik bez zaśw. i wypłaciłam babce kasę. Teraz składa na zas. rodz. i przynosi mi zaśw. a tam że BYŁA POD OPIEKĄ OD 14 TYGODNIA. Co teraz zrobić uchylić decyzję i żądać zwrotu na jaki art. się powołać bo w końcu to ja przeoczyłam brak zaśw.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
Re: zrobiłam babola
zapytaj jej moze byla u innego lekarza wczesniej
nie była u innego lekarza. Czyli SKO musi mi uchylić decyzję i później mogę żądąć zwrotu tak?
SKO w Bydgoszczy uchyliło decyzję i przyznało becikowe pomimo, iż na zaświadczeniu była informacja iz matka znajdowała się pod opieką lekarską od 10, 5 tygodnia ciąży.
Argumentowali to faktem, iż przepis wszedł w życie 1 listopada 2009, zatem dotyczy to kobiet które na dzień 1 listopada były w 10 tygodniu ciąży. Tylko w takim przypadku - ich zdaniem - można żądać zaświadczeń .
Oczywiście nie stosujemy tej zasady i nadal dajemy odmowy w sytuacji braku odpowiedniego żaświadczenia. Dzisiaj mamy kolejne odwołanie w tej sprawie - matka była pod opieką lekarską od 14 tygodnia ciąży - czekamy jaka będzie decyzja
Argumentowali to faktem, iż przepis wszedł w życie 1 listopada 2009, zatem dotyczy to kobiet które na dzień 1 listopada były w 10 tygodniu ciąży. Tylko w takim przypadku - ich zdaniem - można żądać zaświadczeń .
Oczywiście nie stosujemy tej zasady i nadal dajemy odmowy w sytuacji braku odpowiedniego żaświadczenia. Dzisiaj mamy kolejne odwołanie w tej sprawie - matka była pod opieką lekarską od 14 tygodnia ciąży - czekamy jaka będzie decyzja
Oprócz zrobiłam babola - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
uparty lekarz
paragraf klasyfikacji budżetowej
wznowienie postępowania
BECIKOWE
od kiedy upomnienie
czy należy sie becikowe
2 lekarzy
!??
nienależnie pobrane FA
Nienależnie pobrane świadczenie rodzinne
czek a strona juz sama wczesniej spłąciła całe np