zrobiłam babola

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
~jagoda

zrobiłam babola

Post autor: ~jagoda »

przyjęłam przez omyłkę wniosek na becik bez zaśw. i wypłaciłam babce kasę. Teraz składa na zas. rodz. i przynosi mi zaśw. a tam że BYŁA POD OPIEKĄ OD 14 TYGODNIA. Co teraz zrobić uchylić decyzję i żądać zwrotu na jaki art. się powołać bo w końcu to ja przeoczyłam brak zaśw.
~milka

Re: zrobiłam babola

Post autor: ~milka »

kiedy złożylpa wniosek i kiedy się urodziło dziecko?
~milka

Post autor: ~milka »

sorki, kiedy złożyła miało być
~jagoda

dziecko urodziło się 1 listopada a wniosek złożyła 9 listopada
~marta

Post autor: ~marta »

trudno trzeba zażądać zwrotu
~agnieszka

Post autor: ~agnieszka »

do sko o unieważnienie
ss
Starszy referent
Zajmuję się:

Post autor: ss »

zapytaj jej moze byla u innego lekarza wczesniej
~jagoda

nie była u innego lekarza. Czyli SKO musi mi uchylić decyzję i później mogę żądąć zwrotu tak?
~madzia

Post autor: ~madzia »

tak
~efka

Post autor: ~efka »

SKO w Bydgoszczy uchyliło decyzję i przyznało becikowe pomimo, iż na zaświadczeniu była informacja iz matka znajdowała się pod opieką lekarską od 10, 5 tygodnia ciąży.
Argumentowali to faktem, iż przepis wszedł w życie 1 listopada 2009, zatem dotyczy to kobiet które na dzień 1 listopada były w 10 tygodniu ciąży. Tylko w takim przypadku - ich zdaniem - można żądać zaświadczeń .
Oczywiście nie stosujemy tej zasady i nadal dajemy odmowy w sytuacji braku odpowiedniego żaświadczenia. Dzisiaj mamy kolejne odwołanie w tej sprawie - matka była pod opieką lekarską od 14 tygodnia ciąży - czekamy jaka będzie decyzja
ODPOWIEDZ