ZUS - 20 lat przy świadczeniu pielęgnacyjnym

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Kasiulaaa88
Referent
Zajmuję się: SW/ŚW/FA
Kontakt:

ZUS - 20 lat przy świadczeniu pielęgnacyjnym

Post autor: Kasiulaaa88 »

Powiedzcie mi czy dobrze to przeliczyłam. Składka społeczna przy świadczeniu pielęgnacyjnym, według informacji ZUS stan uwzględniony do 14.06.2023 r.: okres opłacania składek wynosi 1 rok 5 miesięcy 16 dni. Na moją głowę wychodzi że opłacamy składki do 30.11.2024 r. włącznie a od 1 grudnia 2024 należny wyrejestrować.
Upewnijcie mnie czy dobrze policzyłam, nie chce występować po raz kolejny do ZUS bo na poprzednią odpowiedź czekałam prawie 7 m-cy ...
Kasiulaaa88
Referent
Kontakt:

Re: ZUS - 20 lat przy świadczeniu pielęgnacyjnym

nikt nie podpowie???
D.C.
Stażysta
Zajmuję się: ŚR, FA, DM, KDR, CP i inne
Kontakt:

Post autor: D.C. »

Licząc na tym kalkulatorze wyszłoby mi podobnie:
https://www.kalbi.pl/kalkulator-daty-20 ... d16m5y1add

Ale my ostatnio mieliśmy sytuację, że opłaciliśmy składki wg poprzedniego pisma ZUS, potem napisaliśmy kolejne pismo, żeby to potwierdzić, to okazało się, że mamy jeszcze dopłacić 13 dni, a po dopłacie napisaliśmy jeszcze raz, a wtedy wyszło 11 dni nadpłaty...
Także nie wiem, jak ZUS to liczy i dlaczego się zmienia. Na odpowiedzi zazwyczaj czekamy około kilku tygodni.
Mayra
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia rodzinne i fundusz alimenatcyjny
Kontakt:

Post autor: Mayra »

A piszecie do strony jakaś informację lub decyzje, że zaprzestaliście opłacać składki społeczne?
Kasiulaaa88
Referent
Kontakt:

Mayra pisze: 28 lis 2024, 15:23 A piszecie do strony jakaś informację lub decyzje, że zaprzestaliście opłacać składki społeczne?
tak ja pisze, że z powodu osiągnięcia niezbędnego 20 letniego okresu została Pani/Pan wyrejestrowana z ubezpieczenia społ. opłacanego przez wójta z datą od ...
ODPOWIEDZ