zus
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Księgowość
- Kontakt:
Re: zus
Nikt chyba dokładnie nie wie. Na pewno OPSy składają, można zadzwonić na infolinie zapytać, w większości informują tam, że jak najbardziej. Też takie info otrzymałam. Wnioski złożyłam bo tak też uzgodniła kierownik ze skarbnik. Ale czy ktoś ma na piśmie info z Zus, że są podstawy do zwolnienia ze składek?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: płace, księgowość
- Kontakt:
Re: zus
zwolnienie-ze-skladek-zus-207283497-10#p207716457
na infolinii udzielają rożnych informacji; koleżanka dzwoniła, to jej powiedzieli że może złożyć wniosek, ale jeśli nie poniosła strat, to nie bardzo się kwalifikuje; jeśli ja otrzymałam z gminy dotacje w normalnej wysokości to jakie mam podstawy do tego, żeby tych składek nie zapłacić; poza tym na stronie zus jest wyraźnie mowa o fimach,osobach prowadzących działalność i płatniku w rozumieniu spółdzielni socjalnej..
"Jakie wsparcie można otrzymać w ZUS?
Zwolnienie ze składek za marzec, kwiecień i maj 2020 r. dla osób prowadzących działalność, firm zgłaszających do ubezpieczeń społecznych mniej niż 50 osób, spółdzielni socjalnych i duchownych".
na infolinii udzielają rożnych informacji; koleżanka dzwoniła, to jej powiedzieli że może złożyć wniosek, ale jeśli nie poniosła strat, to nie bardzo się kwalifikuje; jeśli ja otrzymałam z gminy dotacje w normalnej wysokości to jakie mam podstawy do tego, żeby tych składek nie zapłacić; poza tym na stronie zus jest wyraźnie mowa o fimach,osobach prowadzących działalność i płatniku w rozumieniu spółdzielni socjalnej..
"Jakie wsparcie można otrzymać w ZUS?
Zwolnienie ze składek za marzec, kwiecień i maj 2020 r. dla osób prowadzących działalność, firm zgłaszających do ubezpieczeń społecznych mniej niż 50 osób, spółdzielni socjalnych i duchownych".
Oprócz zus - Księgowość przeczytaj również:
Zmniejszenie dotacji na 85219 par 2030
Darowizna maseczek - jak księgować
Wpłata za tytuł wykonawczy
termin sprawozdań za kwiecień
ZUS zwolnienie - pułapka. Ubezpieczony a pracownik. Art.31 zo
75 plus
To już chyba jest przegięcie!!!!
ZUS zwolnienie kogo wliczacie
Program Asystent Osobisty Osoby niepełnosprawnej
Publikacja sprawozdań
Kwarantanna ważny temat