Dzień dobry
zwracam się z uprzejmą prośbą o wór decyzji zwalniającej całkowicie z ponoszenia odpłatności za DPS (dzieci nigdy nie płaciły za ojca ponieważ nie przekraczało 300%) natomiast teraz złożyli wniosek o zwolnienie z opłaty z powodu rażącego naruszenia przez ojca obowiązków rodzicielskiego. Zastanawiam Się wydać decyzję zwalniającą na podstawie art. 75 KPA. Poratuje ktoś wzorem decyzji.
zwolnienie z odpłatności -wzór
-
- Stażysta
- Zajmuję się: pomoc społeczna
- Kontakt:
-
- Podinspektor
- Kontakt:
Re: zwolnienie z odpłatności -wzór
Pani
Nasz znak:GOPS.5120.13.2024 …..., dnia 21.02.2024r.
W związku z prowadzonym postępowaniem o ustalenie odpłatności za pobyt ojca Pana …. przebywającego w Domu Pogodnej Jesieni w ….. oraz złożonym przez Panią wnioskiem o zwolnienie z odpłatności z dnia 25.01.2024r. i dołączonym odpisem prawomocnego wyroku Sądu Rejonowego w …... z dnia 22/12/2009 o sygn. …. oraz odpisem skróconego aktu urodzenia, stosownie do art. 64a ustawy o pomocy społecznej( j. t. Dz. U. z 2023r. poz. 901 ze zm.) - zwalniam Panią całkowicie z tej opłaty bez względu na dochód, tym samym odstępuję od badania sytuacji materialnej rodziny w drodze wywiadów środowiskowych.
Nasz znak:GOPS.5120.13.2024 …..., dnia 21.02.2024r.
W związku z prowadzonym postępowaniem o ustalenie odpłatności za pobyt ojca Pana …. przebywającego w Domu Pogodnej Jesieni w ….. oraz złożonym przez Panią wnioskiem o zwolnienie z odpłatności z dnia 25.01.2024r. i dołączonym odpisem prawomocnego wyroku Sądu Rejonowego w …... z dnia 22/12/2009 o sygn. …. oraz odpisem skróconego aktu urodzenia, stosownie do art. 64a ustawy o pomocy społecznej( j. t. Dz. U. z 2023r. poz. 901 ze zm.) - zwalniam Panią całkowicie z tej opłaty bez względu na dochód, tym samym odstępuję od badania sytuacji materialnej rodziny w drodze wywiadów środowiskowych.
-
- Podinspektor
- Kontakt:
Ja to robiłem zwykłym pismem.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Proszę poratować wzorem.
-
- Podinspektor
- Kontakt:
No przecież przesłałem a Ty to przerób po swojemu.U mnie przesłanką była przemoc ze strony taty i wyroki na to.
Oprócz zwolnienie z odpłatności -wzór - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Bezpłatna pomoc psychologiczna dla UKR
dopłaty dla rolników - liczyć czy nie
Odpłatność za DPS osoby całkowicie ubezwłasnowolnionej
Wstrzymanie zasiłku
OPŁATA ZA POCHÓWEK
Ekwiwalent kolejowy
pomoc w naturze-wniosek na koniec m-c
Ze zm. vs z późn.zm.
Strategia rozwiązywania problemów społecznych
status UKR
środek zapobiegawczy a zasiłek stały
określenie "opieka społeczna"