zwrot pisma z ZK
zwrot pisma z ZK
wysłałam dłużnikowi potwierdzenie wpływu jego odwołania wraz z informacją o wysłaniu odwołania i akt sprawy do SKO. Wrócił mi list z adnotacją, że dłużnik został zwolniony z zakładu karnego i przebywa pod adresem:wskazali mi adres. Czy teraz powinnam wysłać na nowy adres całą kopertę ( zapakuję w dużą kopertę i nadam nowy adres) i w dodatku poinformować SKO o zmianie miejsca "przebywania" dłużnika?
Re: zwrot pisma z ZK
Oczywiście. Pobyt w ZK nie jest równoznaczny z "miejscem pobytu" wg. k.c., brak jest w nim zamiaru a jedynie przymus.
PS. To i tak wspaniale, że napisali od razu jaki adres podał po opuszczeniu ZK. Ze względów na ochronę danych osobowych mogą wskazać jedynie, że opuścił ZK lub że został przeniesiony - nie wskazując adresu lub adresu ZK.
PS. To i tak wspaniale, że napisali od razu jaki adres podał po opuszczeniu ZK. Ze względów na ochronę danych osobowych mogą wskazać jedynie, że opuścił ZK lub że został przeniesiony - nie wskazując adresu lub adresu ZK.
Oprócz zwrot pisma z ZK - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
czy w każdym okresie decyzja o uchyalniu się dłuznika?
spłacony Tw
NEMEZIS proszę
adres zamieszkania czy zameldowania??
Dłużnik trudna sprawa
KIEDY ZMIANY
Prokuratura w SYGNITY
dłużnik chce wpłacić wierzycielce- co zrobić?
do Elmera-decyzja
Zaliczka alimentacyjna
co z odsetkami na tw w top team?????
czy informuję
Zawiadomienie do prokuratury- jakie załączniki
Obniżenie alimentów
co zrobić?
nienależnie ile potrącić?