Cześć,
Jakiś czas temu wystąpiłam z zapytaniem do Ministerstwa Rodziny i Polityki Społecznej o to czy zwrot podatku (nie ulga na dziecko!) ) powinien być wliczany do dochodu w sprawie ustalania uprawnienia do dodatku mieszkaniowego. Dzisiaj przyszła odpowiedź - wliczać.
zwrot podatku
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe, dodatki energetyczne, stypendia szkolne, zasiłki szkolne.
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: zwrot podatku
a niby zwrot podatku dlaczego mial byc liczony do dochodu jezeli teraz podatek od dochodu odejmujemy...MamboM pisze: 01 wrz 2021, 14:05 Cześć,
Jakiś czas temu wystąpiłam z zapytaniem do Ministerstwa Rodziny i Polityki Społecznej o to czy zwrot podatku (nie ulga na dziecko!) ) powinien być wliczany do dochodu w sprawie ustalania uprawnienia do dodatku mieszkaniowego. Dzisiaj przyszła odpowiedź - wliczać.

-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe, dodatki energetyczne, stypendia szkolne, zasiłki szkolne.
- Kontakt:
Pytaj w Ministerstwie
Ja zapytałam, gdyż sugerowałam się, że skoro ulge na dzieci liczymy to jak jest ze zwrotem podatku. Odpisali w taki sposób 

-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
ale ulga prorodzinna to troche co innego niz zwrot podatku...po co wiec wypytywac i kombinowacMamboM pisze: 01 wrz 2021, 14:48 Pytaj w MinisterstwieJa zapytałam, gdyż sugerowałam się, że skoro ulge na dzieci liczymy to jak jest ze zwrotem podatku. Odpisali w taki sposób
![]()

c) inne dochody niepodlegające opodatkowaniu na podstawie przepisów o podatku dochodowym od osób fizycznych:
□ kwoty otrzymane na podstawie art. 27f ust. 8-10 ustawy z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych...to jest jeden z dochodów (Art. 27f. [Ulga na dzieci; ulga prorodzinna])
Oprócz zwrot podatku - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
świadczenie rodzicielskie
Dzialalnosc prosba o pomoc
BRAK DOKUMENTÓW WE WNIOSKU
obliczanie renty
wydatek za centralne ogrzewanie
decyzja z mocą wsteczną
Dobrowolne alimenty
pomoc w wyliczeniu opłat
decyzja wyagasająca
Dodatek mieszkaniowy dla prowadzących osobne gospodarstwo domowe
Zadłużenie za mieszkanie, a nowy wniosek - jak rozpatrzyć