Dobrowolne alimenty
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Księgowość podatkowa/Środki trwałe/ Dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
Dobrowolne alimenty
Osoba składająca wniosek o dodatek mieszkaniowy jest w trakcie rozwodu i ma dwójkę dzieci. Od ,,jeszcze" męża otrzymuje dobrowolne alimenty, nie ma jeszcze orzeczenia z sądu. Czy wliczamy to do dochodu na podstawie oświadczenia, że je otrzymuje?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: Dobrowolne alimenty
ja bym wstawiała...ona oświadcza, że pobiera alimenty...a one są dochodemedytap693 pisze: 02 wrz 2021, 7:36 Osoba składająca wniosek o dodatek mieszkaniowy jest w trakcie rozwodu i ma dwójkę dzieci. Od ,,jeszcze" męża otrzymuje dobrowolne alimenty, nie ma jeszcze orzeczenia z sądu. Czy wliczamy to do dochodu na podstawie oświadczenia, że je otrzymuje?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Nie musimy brać oświadczenia. Sama deklaracja jest pod odpowiedzialnością karną.edytap693 pisze: 02 wrz 2021, 7:36 Czy wliczamy to do dochodu na podstawie oświadczenia, że je otrzymuje?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
oczywiscie mowiac ze oswiadcza mialam na mysli deklaracje o wysokosci dochodów...kolejne oswiadczenie jest zbedne:-) pisze: 02 wrz 2021, 7:55ja bym wstawiała...ona oświadcza, że pobiera alimenty...a one są dochodemedytap693 pisze: 02 wrz 2021, 7:36 Osoba składająca wniosek o dodatek mieszkaniowy jest w trakcie rozwodu i ma dwójkę dzieci. Od ,,jeszcze" męża otrzymuje dobrowolne alimenty, nie ma jeszcze orzeczenia z sądu. Czy wliczamy to do dochodu na podstawie oświadczenia, że je otrzymuje?

-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA, DM, DE
- Kontakt:
Witam, u mnie pani złożyła wniosek, 1 miesiąc miała fundusz alimentacyjny, zrezygnowała, ma wyrok sądu zagranicznego i alimenty orzeczone w wysokości 350 euro. Przy składaniu wniosku powiedziała że otrzymała przez 2 miesiące po 200 euro od dłużnika do ręki...brak komornika ponieważ sprawę prowadzi sąd okręgowy w Polsce...moje pytanie jak liczyć? 200 euro czy 350 euro? Jeśli mamy przyjmować dochody jak w rodzinnym to powinniśmy z wyroku liczyć?
Oprócz Dobrowolne alimenty - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
kto podpisuje Informację do Zarządcy?
Bardzo proszę o pomoc
świadczenie rodzicielskie
Dzialalnosc prosba o pomoc
BRAK DOKUMENTÓW WE WNIOSKU
obliczanie renty
wydatek za centralne ogrzewanie
decyzja z mocą wsteczną
pomoc w wyliczeniu opłat
zwrot podatku
decyzja wyagasająca