zwrot pokl a montaż %
zwrot pokl a montaż %
Jak dostosowujecie wydatki do kwot po uwzględnieniu zwrotu środków ,czy robicie to na jednej klasyfikacji z 7 i 9 czy też może na każdym paragrafie chodzi o rozliczenie narastająco projektu 85% do 15% w przypadki gdy wkład własny był większy niż 10,5
Re: zwrot pokl a montaż %
u nas mówią, że montaż musi się zgodzić dopiero na koniec 2014r. Teraz nie musi być zachowanej proporcji
ja dorównuję na jednym paragrafie, bo my w sumie musimy wyjść na proporcje procentowe ogólnie, a nie na każdym paragrafie
U mnie IP samo wylicza na podstawie informacji, ile zostaje dotacji i i ile wydatkowane było na wkład własny.
Zdarza się ,że IP się myli!!
Ja mam zachowana proporcję , sporządzałam na koniec 2012roku wymagane zestawienie dla IP a oni policzyli i tak po swojemu - i wyszła różnica!!
którą mi zwrócili w grudniu 2013roku tj. tylko pieniądze unijne czyli 7-ki.
Po uzgodnieniu z nimi zwróciłam im różnicę.Nie wiem co będzie w 2014 roku.
Ja mam zachowana proporcję , sporządzałam na koniec 2012roku wymagane zestawienie dla IP a oni policzyli i tak po swojemu - i wyszła różnica!!
którą mi zwrócili w grudniu 2013roku tj. tylko pieniądze unijne czyli 7-ki.
Po uzgodnieniu z nimi zwróciłam im różnicę.Nie wiem co będzie w 2014 roku.
A co z zakwalifikowaniem wkładu własnego?? Czy da się jakoś realnie wcześniej tą kwotę wyliczyć? Jeśli do montażu okaże się, że za mało wkładu własnego to bieda, bo środki do zwrotu. A jak za dużo wkładu własnego to część jest niekwalifikowalna. Czy musicie się z tego jakoś tłumaczyć czy gdzieś przeksięgować??
Oprócz zwrot pokl a montaż % - Księgowość przeczytaj również:
odnowienie licencji
WESOŁYCH ŚWIĄT
nota uznaniowa
braki na sr zostaje na fa
fv dot. przyszłego roku otrzymana w grudniu
składki na FP a stypendium stazowe POKL
nr ewidencyjny POKL
POKL zwrot !!
zaanagażowanie na koniec roku
Nienależnie Pobrane fundusz alimentacyjny 2013 r.
Zajęcie wierzytelności
jak zaksięgować
ratunku
Jakie czasopismo dla j.b.
Odpis na ZFŚS
strukturalne w pieczy zast.