strukturalne w pieczy zast.

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
~Anna

strukturalne w pieczy zast.

Post autor: ~Anna »

Czy wydatki za opłacenie pobytu dzieci w pieczy zastępczej kwalifikujecie do wydatków strukturalnych a jeśli tak to który kod?
~Anna

Re: strukturalne w pieczy zast.

Nikt nie wie, czy nie ma czasu? (co zrozumiałe pod koniec roku w księgowości niestety)
~Kiniak

Post autor: ~Kiniak »

nawet mi do głowy nie przyszło żeby dawać pieczę w wyd.strukturalne
~Anna

To dobrze, bo nie dawałam ale ostatnio o tym czytałam, że należy (ale tylko dopłatę do pobytu dziecka w pieczy zastępczej a wydatki np. celowe już nie)
~Nina

Post autor: ~Nina »

Pani Agata Piłat z MF pisze, że do wydatków strukt. zaliczamy świadczenia na pokrycie kosztów utrzymania dziecka w pieczy zastępczej i środki na kontynuowanie nauki i usamodzielnienie, ale nie pisze w jakim kodzie.
~Danka

Post autor: ~Danka »

oczywiście że wydatki na pieczę są strukturalne ale kod podam jutro z pracy
~gocha

Post autor: ~gocha »

i jaki to będzie kod?
~Nina

Post autor: ~Nina »

Czy ktoś wie jaki to będzie kod?
~alka

Post autor: ~alka »

tylko środki na kontynuowanie nauki i usamodzielnienie,
~Ola

Post autor: ~Ola »

Dlaczego wydatki na utrzymanie dziecka w pieczy mają być wydatkiem strukturalnym? Czytałam artykuł p. Piłat, ale nie ma tam napisane dlaczego. Potraficie to uzasadnić. Jak dla mnie żadna to pomoc w wejściu/powrocie na rynek pracy (usamodzielnienia, edukacja) ani psychologiczne poradnictwo (chyba że opiekunowie są w tym kierunku wykształceni, ...ale to przecież utrzymanie w rodzinie to idąc tą drogą dlaczego świadczeń rodzinnych nie daje się do RB Ws też pomagają w utrzymaniu dziecka). Reasumując dlaczego utrzymanie dziecka w pieczy jest wydatkiem strukturalnym?
ODPOWIEDZ