strukturalne w pieczy zast.
strukturalne w pieczy zast.
Czy wydatki za opłacenie pobytu dzieci w pieczy zastępczej kwalifikujecie do wydatków strukturalnych a jeśli tak to który kod?
Re: strukturalne w pieczy zast.
Nikt nie wie, czy nie ma czasu? (co zrozumiałe pod koniec roku w księgowości niestety)
nawet mi do głowy nie przyszło żeby dawać pieczę w wyd.strukturalne
To dobrze, bo nie dawałam ale ostatnio o tym czytałam, że należy (ale tylko dopłatę do pobytu dziecka w pieczy zastępczej a wydatki np. celowe już nie)
Pani Agata Piłat z MF pisze, że do wydatków strukt. zaliczamy świadczenia na pokrycie kosztów utrzymania dziecka w pieczy zastępczej i środki na kontynuowanie nauki i usamodzielnienie, ale nie pisze w jakim kodzie.
oczywiście że wydatki na pieczę są strukturalne ale kod podam jutro z pracy
tylko środki na kontynuowanie nauki i usamodzielnienie,
Dlaczego wydatki na utrzymanie dziecka w pieczy mają być wydatkiem strukturalnym? Czytałam artykuł p. Piłat, ale nie ma tam napisane dlaczego. Potraficie to uzasadnić. Jak dla mnie żadna to pomoc w wejściu/powrocie na rynek pracy (usamodzielnienia, edukacja) ani psychologiczne poradnictwo (chyba że opiekunowie są w tym kierunku wykształceni, ...ale to przecież utrzymanie w rodzinie to idąc tą drogą dlaczego świadczeń rodzinnych nie daje się do RB Ws też pomagają w utrzymaniu dziecka). Reasumując dlaczego utrzymanie dziecka w pieczy jest wydatkiem strukturalnym?
Oprócz strukturalne w pieczy zast. - Księgowość przeczytaj również:
zwrot pokl a montaż %
zaanagażowanie na koniec roku
Nienależnie Pobrane fundusz alimentacyjny 2013 r.
Zajęcie wierzytelności
jak zaksięgować
ratunku
Jakie czasopismo dla j.b.
Odpis na ZFŚS
Płatnik 9.01.001
zas stałe 2014
antywirus paragraf
zakup szafy
faktura prognoza za energie- inst.kultury
dochody-jak księgować?
co robimy z 5% od ZA?