Przeprowadziłam wywiad alimentacyjny i odebrałam oświadczenie majątkowe od dłużnika. Wywiad przeprowadzony w celu zwrotu zatrzymanego prawa jazdy. Do wywiadu dłużnik dołączył potwierdzenia przelewania alimentów na konto wierzycielki:
listopad 2020 - tytuł za listopad, grudzień 2020r. za grudzień 2020r, grudzień 2020r. za styczeń 2021r., luty 2021r - za luty 2021r., marzec 2021r- marzec 2021r., kwiecień 2021r. - oświadczenie wierzycielki, że otrzymała alimenty.
Dodatkowo wystąpiłam do komornika sądowego o informację o dokonanych wpłatach.
Jeżeli Pan w styczniu 2021r. nie dokonał opłaty alimentów, a zrobił to w grudniu 2020r. podwójnie, to chyba nie mogę wystąpić o zwrot prawa jazdy? Art. 6. Uchylenie decyzji o zatrzymaniu prawa jazdy następuje na wniosek organu właściwego dłużnika skierowanego do starosty, gdy:
1) ustanie przyczyna zatrzymania prawa jazdy, o której mowa w ust. 3, oraz dłużnik alimentacyjny przez okres ostatnich 6 miesięcy wywiązał się w każdym miesiącu ze zobowiązań alimentacyjnych w kwocie nie niższej niż 50% kwoty bieżąco ustalonych alimentów lub
2) nastąpi utrata statusu dłużnika alimentacyjnego.
zwrot prawa jazdy
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/FA/DM/DE/SW
- Kontakt:
Oprócz zwrot prawa jazdy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Aktywizacja zawodowa dłużnika
Nowy dłużnik alimentacyjny i dylemat
wstrzymanie prawa do F.A a wygaśnięcie decyzji
prokuratura wniosek o ściganie
działanie epuap
zmiana decyzji na złotówkę
Tymczasowe umieszczenie dziacka w rodzinie zastepczej
pewnie banalne pytanie, ale prosze ....
archiwizacja akt wierzycielki a co z dłużnikiem?
Zaliczka alimentacyjna - co dalej? jest jakies wyjście?
Dłużnik przeprowadził się do naszej Gminy
Utrata ??? w sumie ciągłośc wypłaty
umorzenie zadłużenia
Dluznik niepelnosprawny
podjęcie pracy przez dłużnika
Czy traktujecie to jako skutecznie doreczone??