zwrot prawa jazdy dla dłużnika

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
TOTKO
Stażysta
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Re: zwrot prawa jazdy dla dłużnika

Post autor: TOTKO »

Błędne. Pana dłużnika należy pouczyć - każdego miesiąca.
eMGie
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: eMGie »

za okres ostatnich 6 miesięcy czyli na dzień dzisiejszy tj. maj, kwiecień , marzec , luty itd, ja liczę od daty kiedy komornik odpiszę, już paru dłuzników się na to złapało, że wyliczyli sobie 6 miesięcy np. do lutego a odpowiedź otrzymałem w kwietniu a tu marca brak.
Oni maja cały czas płacić a nie tylko 6 miesięcy od daty kiedy mu się zachce zwrotu prawa jazdy
Agnieszka62
Stażysta
Zajmuję się: FA/ŚW/ŚR
Kontakt:

Post autor: Agnieszka62 »

A u nas dłużnik składa wniosek o zwrot prawa jazdy razem z zaświadczeniem od komornika o wpłatach za ostatnie 6 miesięcy. I po sprawie, nigdzie nie trzeba wtedy pisać.
inspektorr
Referent
Zajmuję się: fundusz alimentacyjny
Kontakt:

Post autor: inspektorr »

a w sytuacji gdy nie jest wypłacany fundusz oraz wierzycielka wycofała alimenty bieżące u komornika/ został tylko dług u komornika jaki powstał z FA/ To czy dobrze myślę aby zwrócic prawo jazdy dłuznik musi spłacic cały dług bo 50% przez pół roku nic mu nie daje bo nie ma już bieżacych alimentów. Może ktoś miał podobny przypadek?
megi14-14
Starszy referent
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny
Kontakt:

Post autor: megi14-14 »

inspektorr pisze: 23 cze 2020, 8:26 a w sytuacji gdy nie jest wypłacany fundusz oraz wierzycielka wycofała alimenty bieżące u komornika/ został tylko dług u komornika jaki powstał z FA/ To czy dobrze myślę aby zwrócic prawo jazdy dłuznik musi spłacic cały dług bo 50% przez pół roku nic mu nie daje bo nie ma już bieżacych alimentów. Może ktoś miał podobny przypadek?
Dokładnie jesli spłaci całe zadłużenie tj. kiedy straci status dłużnika alimentacyjnego
nowa26
Referent
Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP
Kontakt:

Post autor: nowa26 »

Jak mam dłużnika który miał zabrane prawo jazdy bo nie stawił się na wywiad potem dostałam pismo z OWW że nie ma płaconego funduszu więc na dobrą sprawę już nie prowadzę wobec niego postępowania od ponad roku a on zwraca się teraz o zwrot prawa jazdy to co mam badać tylko 50%czy wzywać go na wywiad?
nowa26
Referent
Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP
Kontakt:

Post autor: nowa26 »

ktoś coś w tym temacie?
eMGie
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: eMGie »

nowa26 pisze: 07 sie 2024, 15:59 Jak mam dłużnika który miał zabrane prawo jazdy bo nie stawił się na wywiad potem dostałam pismo z OWW że nie ma płaconego funduszu więc na dobrą sprawę już nie prowadzę wobec niego postępowania od ponad roku a on zwraca się teraz o zwrot prawa jazdy to co mam badać tylko 50%czy wzywać go na wywiad?
to że nie masz nowego wniosku to nie znaczy że nie prowadzisz - to tak na marginesie.
Jeżeli chodzi o zwrot PJ to muszą być spełnione przesłanki zwrotu, nieważne czy było zatrzymane rok temu czy w 2005 r. gdzie była zaliczka.
Wywiad i 50 % musi być lub spłata całkowita i wtedy bez wywiadu.
ODPOWIEDZ