zwrot prawa jazdy dla dłużnika
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Re: zwrot prawa jazdy dla dłużnika
Błędne. Pana dłużnika należy pouczyć - każdego miesiąca.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
za okres ostatnich 6 miesięcy czyli na dzień dzisiejszy tj. maj, kwiecień , marzec , luty itd, ja liczę od daty kiedy komornik odpiszę, już paru dłuzników się na to złapało, że wyliczyli sobie 6 miesięcy np. do lutego a odpowiedź otrzymałem w kwietniu a tu marca brak.
Oni maja cały czas płacić a nie tylko 6 miesięcy od daty kiedy mu się zachce zwrotu prawa jazdy
Oni maja cały czas płacić a nie tylko 6 miesięcy od daty kiedy mu się zachce zwrotu prawa jazdy
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA/ŚW/ŚR
- Kontakt:
A u nas dłużnik składa wniosek o zwrot prawa jazdy razem z zaświadczeniem od komornika o wpłatach za ostatnie 6 miesięcy. I po sprawie, nigdzie nie trzeba wtedy pisać.
-
- Referent
- Zajmuję się: fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
a w sytuacji gdy nie jest wypłacany fundusz oraz wierzycielka wycofała alimenty bieżące u komornika/ został tylko dług u komornika jaki powstał z FA/ To czy dobrze myślę aby zwrócic prawo jazdy dłuznik musi spłacic cały dług bo 50% przez pół roku nic mu nie daje bo nie ma już bieżacych alimentów. Może ktoś miał podobny przypadek?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
Dokładnie jesli spłaci całe zadłużenie tj. kiedy straci status dłużnika alimentacyjnegoinspektorr pisze: 23 cze 2020, 8:26 a w sytuacji gdy nie jest wypłacany fundusz oraz wierzycielka wycofała alimenty bieżące u komornika/ został tylko dług u komornika jaki powstał z FA/ To czy dobrze myślę aby zwrócic prawo jazdy dłuznik musi spłacic cały dług bo 50% przez pół roku nic mu nie daje bo nie ma już bieżacych alimentów. Może ktoś miał podobny przypadek?
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP
- Kontakt:
Jak mam dłużnika który miał zabrane prawo jazdy bo nie stawił się na wywiad potem dostałam pismo z OWW że nie ma płaconego funduszu więc na dobrą sprawę już nie prowadzę wobec niego postępowania od ponad roku a on zwraca się teraz o zwrot prawa jazdy to co mam badać tylko 50%czy wzywać go na wywiad?
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP
- Kontakt:
ktoś coś w tym temacie?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
to że nie masz nowego wniosku to nie znaczy że nie prowadzisz - to tak na marginesie.nowa26 pisze: 07 sie 2024, 15:59 Jak mam dłużnika który miał zabrane prawo jazdy bo nie stawił się na wywiad potem dostałam pismo z OWW że nie ma płaconego funduszu więc na dobrą sprawę już nie prowadzę wobec niego postępowania od ponad roku a on zwraca się teraz o zwrot prawa jazdy to co mam badać tylko 50%czy wzywać go na wywiad?
Jeżeli chodzi o zwrot PJ to muszą być spełnione przesłanki zwrotu, nieważne czy było zatrzymane rok temu czy w 2005 r. gdzie była zaliczka.
Wywiad i 50 % musi być lub spłata całkowita i wtedy bez wywiadu.
Oprócz zwrot prawa jazdy dla dłużnika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Fundusz. Na siebie. Na syna
Pomóżcie proszę - wniosek o ściganie dłużnika uchylającego się
czy mogę wystapic do starosty o zwrot prawa jazdy?
Dłużnik za granicą
jak procedura przy zmianie miejsca zamieszkania
Dłużnik zwrócił się o zwrot prawa jazdy...
szkolenie
wniosek o podjceie działań
KRD - cudzoziemcy
Egzekucja administacyjna?
Zaćmienie :D
Odwołanie do SKO od decyzji przyznającej FA
dłużnik nie miał zatrzymanego pr. jazdy
wnioski do funduszu
Osoba uprawniona w DPS
minimalne zobowiązanie dłużników w BIG to 200,00 zł??