ZWROT ZALICZKI - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 11 gru 2008, 10:10

We wrzesniu zlozylam wniosek o zaliczke,odmowiono mi.Odwolalam sie do SKO,ta sprawa toczyla sie pół roku i odzyskalam zaliczke lecz za poprzednie miesiace MOPS nie chce mi wyplacic zaleglosci.Co mam robic i gdzie sie udac aby odzyskac zaliczke za miesiace w ktorych zlozylam odwolanie?BARDZO PROSZE o pomoc.
~Beata

Napisano: 11 gru 2008, 10:20

o co ci dokładnie chodzi?
nowa
Starszy referent
Od: 10 lis 2006, 12:31
Zajmuję się:

Napisano: 11 gru 2008, 10:32

nie uznano mnie jako samotna matka.ale sprawa wyjasnila sie i przywrocono mi zaliczke.Jesli przywrocono mi zaliczke na dzieci i w obecnej chwili otrzymują to czemu robia mi problemy ze zwrotem za poprzednie miesiace? czy za ten czas w ktorym sprawa byla w SKO nie nalezy sie zwrot? Nie wiem juz co mam robic.Kto moze mi pomoc i do kogo o te pomoc pójśc???
~Beata

Napisano: 11 gru 2008, 10:35

ale za jakie poprzednie miesiące? jeśli składałaś wniosek o zaliczkę, dostałaś decyzję odmowna to po opublikowaniu wyroku Trybunału Konstytucyjnego miałaś miesiąc czasu na złożenie skargi na te decyzję odmowną
nowa
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 11 gru 2008, 10:43

zlozylam skarge ale MOPS twierdzi ze za miesiace od wrzesnia kiedy zlozylam do nich wniosek o zaliczke do otrzymania po 5 miesiacach odpowiedzi z SKO nie nalezy sie zwrot.W tych miesiacach utrzymywalam sie tylko z zasilku rodzinnego. Po 5 miesiacach MOPS przywrocil mi zaliczke ale co z wczesniejszymi miesiacami?
~Beata

Napisano: 11 gru 2008, 10:48

jeżeli złożyłaś skargę na tę konkretną decyzję to zaliczka ci za ten okres raczej przysługuje
nowa
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 11 gru 2008, 10:55

To do kogo mam udac sie o pomoc? ciezko mi odpisywac fachowo na pisma i mysle isc do adwokata zeby on mi pomogl.Czy zrobie dobrze jak udam sie do adwokata? Prosze Cie-doradz mi.Nie mam juz sily.DZIEKUJE ze Ty jedna odezwalas sie z pomocą
~Beata

Napisano: 11 gru 2008, 10:59

beata ale pisałaś że po odwołaniu do SKO \"odzyskałaś\" zaliczkę tzn, że została ci przyznana od miesiąca złożenia wniosku o zaliczkę, nie do końca ciebie rozumiem
nowa
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 11 gru 2008, 11:10

SKO nie napisalo mi od jakiego dnia przywracaja mi zaliczke.Z odpowiedzią z SKO poszlam do MOPSU i zlozylam ponowny wniosek o zaliczke(tak mi kazaly zrobic panie z MOPS-u) i od zlozenia ponownego wniosku otrzymuje zaliczke. Wiec jesli MOPS nadal zacząl mi wyplacac zaliczke to czemu nie chca wyplacic mi za miesiace w ktorych odwolywalam sie?
~Beata

Napisano: 11 gru 2008, 11:11

nie powinnaś była składać nowego wniosku
nowa
Starszy referent
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x