to raczej źle ci kazały zrobić, sprawa cały czas dotyczyła tego samego wniosku i decyzji od której się odwoływałaś może porozmawiaj z kierownikiem MOPSu?
Wlasnie to kierownik MOPSU robi wszystko zeby mi nie wyplacic. Udam sie do adwokata bo sama nic nie zrobie. DZIEKUJE CI za pomoc i zycze WESOLYCH SWIAT. Jestem Ci wdzieczna ze uzyczylas mi swojego czasu.POZDRAWIAM
nie rozumiem dlaczego kazano ci złożyć nowy wniosek, ponadto po tym jak złożyłaś skargę na tę decyzję odmowną po wyroku TK powinni ci wypłacić tę zaliczkę a może nie składałaś skargi?
Skladalam. Mam decyzje z MOPS-u i z SKO jak tez moje odwolania.W czasie w ktorym odwolywalam sie zmarl dluznik(byly mąż)i oczekuje zwrotu zaliczki alimentacyjnej za miesiace w ktorych żyl dluznik i zasilku dla samotnych matek za miesiace od smierci dluznika do decyzji z SKO.
Nie zrozumialas.Wiem ze teraz nie moge miec zaliczki, teraz przysluguje mi zasilek dla samotnych matek,ale chodzi mi o zwrot za ten czas w ktorym odwolywalam sie a dluznik jeszcze żył
Nie rozumiem jednego-jesli MOPS przywrocil mi zasilek to uznal ze jednak nalezal mi sie,wiec czemu nie chca wyrownac za poprzednie miesiace.To wlasnie dla mnie nie jest zrozumiale.