zwrot zasiłku stałego i celowego?

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
Anna122

zwrot zasiłku stałego i celowego?

Post autor: Anna122 »

Witam.
Otrzymałam rentę socjalną,w międzyczasie pobierałam zasiłek stały 604zł oraz zasiłek celowy na żywność 100zł,więc pytanie: jeśli będę miała zwracać to obydwa zasiłki czy tylko stały?
Nora2

Re: zwrot zasiłku stałego i celowego?

Post autor: Nora2 »

tylko zasiłek stały napisz od kiedy otrzymywałaś zasiłek stały, a od kiedy otrzymałaś rentę socjalną ( daty)
Anna122

Post autor: Anna122 »

Zasiłek stały mam od roku,a renty socjalnej jeszcze nie mam,wczoraj byłam na komisji,dokumenty złożone we wrześniu i na wczorajszym orzeczeniu pisze ze: data powstania całkowitej niezdolności do pracy: istniała na dzień 01.09 2016 czyli chyba renta będzie od września,teraz czekam na uprawomocnienie sie orzeczenia i decyzje zus o nadaniu renty socjalnej
bet2016

Post autor: bet2016 »

art. 99 uops
Nora 2

Post autor: Nora 2 »

Jeżeli otrzymasz rentę socjalną należy zobaczyć na datę od kiedy przyznano ci świadczenie tj. rentę socjalną ( najczęściej przyznawana jest od dnia złożenia wniosku od tej daty będziesz zwrot zasiłku stałego. OPS powinien wystąpić do zus o zwrot art. 99 Dz.U.2016 poz.930
ODPOWIEDZ