Witam.
Otrzymałam rentę socjalną,w międzyczasie pobierałam zasiłek stały 604zł oraz zasiłek celowy na żywność 100zł,więc pytanie: jeśli będę miała zwracać to obydwa zasiłki czy tylko stały?
zwrot zasiłku stałego i celowego?
Re: zwrot zasiłku stałego i celowego?
tylko zasiłek stały napisz od kiedy otrzymywałaś zasiłek stały, a od kiedy otrzymałaś rentę socjalną ( daty)
Zasiłek stały mam od roku,a renty socjalnej jeszcze nie mam,wczoraj byłam na komisji,dokumenty złożone we wrześniu i na wczorajszym orzeczeniu pisze ze: data powstania całkowitej niezdolności do pracy: istniała na dzień 01.09 2016 czyli chyba renta będzie od września,teraz czekam na uprawomocnienie sie orzeczenia i decyzje zus o nadaniu renty socjalnej
Jeżeli otrzymasz rentę socjalną należy zobaczyć na datę od kiedy przyznano ci świadczenie tj. rentę socjalną ( najczęściej przyznawana jest od dnia złożenia wniosku od tej daty będziesz zwrot zasiłku stałego. OPS powinien wystąpić do zus o zwrot art. 99 Dz.U.2016 poz.930
Oprócz zwrot zasiłku stałego i celowego? - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
zasiłek stały a celowy z programu
ubezpieczenie 90dni
Ile razy w roku przysługuje specjalny zasiłek celowy?
usługi specjalistyczne
Porada o co można się ubiegać
Zasiłek na odzież do relalizacji w sklepie
specjalny zasiłek okresowy
specjalny zasiłek celowy
Posiłek dla dzieci w szole
decyzja na 90 dni ubezpieczenie
ubezpieczenie 90 dni a zgon
zasiłek stały
Wywiad do SZO
Odpłatność za DPS
Zasiłek a odwołanie