zasiłek stały a celowy z programu
zasiłek stały a celowy z programu
Chciałam zapytać, czy jeżeli osoba pobiera zasiłek stały to można jej przyznać zasiłek celowy z programu - na zakup żywności na kilka miesięcy czy tylko na jeden? Bardzo proszę o odpowiedź.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: zasiłek stały a celowy z programu
wydaje mi się, że można - ostatnio sama tak zrobiłam, bo przecież przy sporządzaniu decyzji w programie zaznacza się czy to pomoc jednorazowa czy bezterminowa - zaznacza się okres od do, więc....wydaje mi się, że chyba dobrze zrobiłam bo przecież nie będę robić w programie np. 3 decyzji o tej samej numeracji (pojawi się ostrzeżenie że taki nr już istnieje) na to samo świadczenie tylko, że miesiąc i kwota się zmienią.
My przyznajemy na kilka miesięcy np.w okresie zimowym
A czy zasiłek celowy z programu- na zakup żywności jeśli jest przyznany na kilka miesięcy dolicza się do dochodu osobie która pobiera zasiłek stały i czy trzeba zmienić zasiłek stały jeśli przekroczy 10% kryterium?
Moim zdaniem nigdzie nie wliczamy tego zasiłku. Jest to zawsze celówka w jednej kwocie wypłacana w ratach.
W ustawie też nie znajdziemy zapisu,że celowy wlicza się do jakiegoś świadczenia.
Oprócz zasiłek stały a celowy z programu - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Wolne miejsce
rozliczenie z DPS
kiedy liczyny ziemię do dochodu
stopień niepełnosprawności
zgon- zasiłek stały a składka zdrowotna
Ubezpieczenie zdrowotne 90dni a posiadanie gospodarstwa roln
kursy,szkolenia
Strajk w Wierzbicy, macie jakieś informacje?
ubezpieczenie 90dni
Ile razy w roku przysługuje specjalny zasiłek celowy?
usługi specjalistyczne
Porada o co można się ubiegać
Zasiłek na odzież do relalizacji w sklepie
specjalny zasiłek okresowy
specjalny zasiłek celowy
zwrot zasiłku stałego i celowego?