zasiłek stały a celowy z programu

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
dora123

zasiłek stały a celowy z programu

Post autor: dora123 »

Chciałam zapytać, czy jeżeli osoba pobiera zasiłek stały to można jej przyznać zasiłek celowy z programu - na zakup żywności na kilka miesięcy czy tylko na jeden? Bardzo proszę o odpowiedź.
zagubiona
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: zasiłek stały a celowy z programu

Post autor: zagubiona »

wydaje mi się, że można - ostatnio sama tak zrobiłam, bo przecież przy sporządzaniu decyzji w programie zaznacza się czy to pomoc jednorazowa czy bezterminowa - zaznacza się okres od do, więc....wydaje mi się, że chyba dobrze zrobiłam bo przecież nie będę robić w programie np. 3 decyzji o tej samej numeracji (pojawi się ostrzeżenie że taki nr już istnieje) na to samo świadczenie tylko, że miesiąc i kwota się zmienią.
Iga2

Post autor: Iga2 »

My przyznajemy na kilka miesięcy np.w okresie zimowym
gops1234

Post autor: gops1234 »

A czy zasiłek celowy z programu- na zakup żywności jeśli jest przyznany na kilka miesięcy dolicza się do dochodu osobie która pobiera zasiłek stały i czy trzeba zmienić zasiłek stały jeśli przekroczy 10% kryterium?
t.franek

Post autor: t.franek »

Moim zdaniem nigdzie nie wliczamy tego zasiłku. Jest to zawsze celówka w jednej kwocie wypłacana w ratach.
t.franek

Post autor: t.franek »

W ustawie też nie znajdziemy zapisu,że celowy wlicza się do jakiegoś świadczenia.
ODPOWIEDZ