Zywnosc
Re: Zywnosc
Masakra szukacie tylko powodu by odmówić? Chore to, logiczne że skoro się łapie w kryterium, to oznacza że ma niski dochód, można rzec ubogaDanka 89 pisze:Czy mozna odmiwic zasilku celowego i tego z programu na zakup zywnosci, gdy osoba lapie sie w kryterium dochodowe ale nie wystepuje zadna przeslanka (nie mam po co podczepc)??? Czy moge dac odmowe?? Czy ktos ma moze orzeczenia sadu badz taka decyzje???

-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ubóstwo + przesłanka (art. 7 pkt od 2). A może poddczepić pod bezradność w prowadzeniu gospodarstwa domowego? Nie ma pieniędzy wiec jest bezradna? (Do przemyślenia, bo gdybam)
Gościu
Masakra szukacie tylko powodu by odmówić? Chore to, logiczne że skoro się łapie w kryterium, to oznacza że ma niski dochód, można rzec uboga
, a to już jest przesłanka, po odliczeniu np wydatków na opłaty (czynsz, media etc) nie wystarcza jej na zakup żywności. Czy ty z takiego dochodu co ta osoba jesteś wstanie wszystko opłacić, kupić odzież, środki czystości, i jeszcze się wyżywić? Soróbuj
hm... oczywiście ubóstwo jest.... ale wydaje mi się że ustawa jest jedna dla wszystkich która precyzuje że kryterium (czyli juz jest ubóstwo) + przesłanka z art. 7 2-15 bądz inna, która akurat w tym przypadku nie występuje.....
Chciałabym pod coś podciągnąć ale nie mam pod co, ktoś dawał już taką odmowę????Proszę o pomoc
Masakra szukacie tylko powodu by odmówić? Chore to, logiczne że skoro się łapie w kryterium, to oznacza że ma niski dochód, można rzec uboga

hm... oczywiście ubóstwo jest.... ale wydaje mi się że ustawa jest jedna dla wszystkich która precyzuje że kryterium (czyli juz jest ubóstwo) + przesłanka z art. 7 2-15 bądz inna, która akurat w tym przypadku nie występuje.....
Chciałabym pod coś podciągnąć ale nie mam pod co, ktoś dawał już taką odmowę????Proszę o pomoc
Ja uważam , że rodzina jest niezaradna i rozważyłabym jednak możliwopść przyznania dożywiania , bo gdyby byli zaradni nie szli by do opieki:)
Wszystko byloby ok gdyby to byla rodzina a to jest osoba prowadzaca jedoosobowe gospodarstwo domowe otrzymuje tylko wynagrodzenie okolo 450 zl, bezradnosc prowadzenia gospodarstwa domowego hm to sie tyczy bardziej rodziny zgodnie z art. 7 ma ktos inny pomysl na przeslanke?
Oprócz Zywnosc - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Nadpłata za usługi opiekuńcze
SUO z zaburzeniami psychicznymi
zasiłek celowy zwrotny
sprawienie pogrzebu
ZI a pr. socj.
Odpłatnośc za DPS
KPA - czy piszemy już ze zmianami??
Wywiad a prokuratura
Zbiórki a 500 plus
Niebieska Karta założona pracownikowi socjalnemu
bar mleczny