Zywnosc

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
Danka 89

Zywnosc

Post autor: Danka 89 »

Czy mozna odmiwic zasilku celowego i tego z programu na zakup zywnosci, gdy osoba lapie sie w kryterium dochodowe ale nie wystepuje zadna przeslanka (nie mam po co podczepc)??? Czy moge dac odmowe?? Czy ktos ma moze orzeczenia sadu badz taka decyzje???
Gościu

Re: Zywnosc

Post autor: Gościu »

Danka 89 pisze:Czy mozna odmiwic zasilku celowego i tego z programu na zakup zywnosci, gdy osoba lapie sie w kryterium dochodowe ale nie wystepuje zadna przeslanka (nie mam po co podczepc)??? Czy moge dac odmowe?? Czy ktos ma moze orzeczenia sadu badz taka decyzje???
Masakra szukacie tylko powodu by odmówić? Chore to, logiczne że skoro się łapie w kryterium, to oznacza że ma niski dochód, można rzec uboga ;), a to już jest przesłanka, po odliczeniu np wydatków na opłaty (czynsz, media etc) nie wystarcza jej na zakup żywności. Czy ty z takiego dochodu co ta osoba jesteś wstanie wszystko opłacić, kupić odzież, środki czystości, i jeszcze się wyżywić? Soróbuj
pracuś socjalny
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: pracuś socjalny »

ubóstwo + przesłanka (art. 7 pkt od 2). A może poddczepić pod bezradność w prowadzeniu gospodarstwa domowego? Nie ma pieniędzy wiec jest bezradna? (Do przemyślenia, bo gdybam)
danka 89

Post autor: danka 89 »

Gościu
Masakra szukacie tylko powodu by odmówić? Chore to, logiczne że skoro się łapie w kryterium, to oznacza że ma niski dochód, można rzec uboga ;), a to już jest przesłanka, po odliczeniu np wydatków na opłaty (czynsz, media etc) nie wystarcza jej na zakup żywności. Czy ty z takiego dochodu co ta osoba jesteś wstanie wszystko opłacić, kupić odzież, środki czystości, i jeszcze się wyżywić? Soróbuj

hm... oczywiście ubóstwo jest.... ale wydaje mi się że ustawa jest jedna dla wszystkich która precyzuje że kryterium (czyli juz jest ubóstwo) + przesłanka z art. 7 2-15 bądz inna, która akurat w tym przypadku nie występuje.....
Chciałabym pod coś podciągnąć ale nie mam pod co, ktoś dawał już taką odmowę????Proszę o pomoc
ewka 7777

Post autor: ewka 7777 »

Ja uważam , że rodzina jest niezaradna i rozważyłabym jednak możliwopść przyznania dożywiania , bo gdyby byli zaradni nie szli by do opieki:)
Danka 89

Post autor: Danka 89 »

Wszystko byloby ok gdyby to byla rodzina a to jest osoba prowadzaca jedoosobowe gospodarstwo domowe otrzymuje tylko wynagrodzenie okolo 450 zl, bezradnosc prowadzenia gospodarstwa domowego hm to sie tyczy bardziej rodziny zgodnie z art. 7 ma ktos inny pomysl na przeslanke?
ODPOWIEDZ