1/2 diety????

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
~michalina

1/2 diety????

Post autor: ~michalina »

mam pytanie czy jeśli pracownik był na szkoleniu i od czasu wyjazdu do czasu powrotu było to 8,5 godz., na szkoleniu był obiad,to czy przysługuje mu 1/2 diety czyli 15,00 zł, czy nie????
BARDZO PROSZĘ O POMOC
~··&mi

Re: 1/2 diety????

Post autor: ~··&mi »

jak był obiad to jaka dieta? za co?
~Marika

Post autor: ~Marika »

moim zdaniem nie należy się
~gumi

Post autor: ~gumi »

jak był obiad to nie ma diety
~madzia

Post autor: ~madzia »

nie ma diety. We zaswiadczenie od pracownika że na szkoleniu zapewniono obiad albo podepnij sobie oferte szkolenia pod delegację (z zapisem że był obiad)
~gosz

Post autor: ~gosz »

wszyscy jesteście pewni, że nie ma diety???? A co jeśli pracownik był w delegacji 8,5 godzin i miał obiad i śniadanie.......???? Zgodnie z Waszym rozumowaniem powinien dopłacić do interesu:)
~OlaII

Post autor: ~OlaII »

Jestem pewna
~gosz

wszyscy jesteście pewni, że nie ma diety???? A co jeśli pracownik był w delegacji 8,5 godzin i miał obiad i śniadanie.......???? Zgodnie z Waszym rozumowaniem powinien dopłacić do interesu:)
~agi

Post autor: ~agi »

i to jest prawda...poczytajcie w innych miejscach tok rozumowania, a nawet takie są informacje od szkolących z podatku doch od os fiz. - że powinien wystąpić opodatkowany dochód pracownika :) np 7,50 zł dochodu :)
~gosz

dzwoniłam w tej sprawie do PIP-u. Twierdzą,że jeśli podróż trwała do 12h należy się 15 zł diety i tę należną kwotę pomniejsza się w zależności od tego jaki z 3 posiłków był serwowany.:)) POZDRAWIAM
ODPOWIEDZ