dodatek specjalny

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
~Iza

dodatek specjalny

Post autor: ~Iza »

Witam. Czy dodatek specjalny wypłacany od 01-do 11/2013, wchodzi do podatawy zwolnienia lekarskiego ?
~gumi

Re: dodatek specjalny

Post autor: ~gumi »

zależy, jak masz w regulaminie wynagradzania, ja mam, że wypłaca się go w całości i nie zmniejsza się go w czasie choroby
~Iza

w regulaminie nic nie mam na temat dodatku specjalnego, no i dodatek ten już nie jest wypłacany ale został w części włączony do podstawy, myślę że należy wliczyć, pewności jednak nie mam.......
~col

Post autor: ~col »

art.41 ust 2 ustawy zasiłkowej \"Składników wynagrodzenia przysługujących w myśl umowy o pracę lub innego aktu, na podstawie którego powstał stosunek pracy, tylko do określonego terminu nie uwzględnia się przy ustalaniu podstawy wymiaru zasiłku chorobowego należnego za okres po tym terminie\" tzn. dodatek był przyznany na okres 01-11/2013, choroba wystąpiła w marcu (w okresie kiedy już nie przysługuje dodatek specjalny) to należy wyłączyć ten składnik z postawy chorobowego.
~Iza

nawet jeśli został włączony do wynagrodzenia zasaniczego od stycznia ?
ODPOWIEDZ