Przeczytaj jeszcze raz.Pisarz pisze:Janeczku czytam czytam i słowa "kierownik", "dyrektor" nie widzę. Pewnie nie bez przyczyny skoro taki pilny uczeń z Ciebie. Uderz w stół .... Co do "grubej rury" to kto ci przeszkadza np. walić do ministerstwa (petcycje), chodzić na komisje sejmowe (każdy ma prawo), zbierać podpisy pod projektem obywatelskim (każdy może), założyć "dobre" związki zawodowe (przekonaj 10 osób i fru jedziesz z koksem), uruchamiać media ([email protected])? Chyba że paplanina tutaj to wyłączne zabicie wyrzutów, usprawiedliwienie dla własnego nieróbstwa, roszczeniowości wobec innych i konformizmu wobec przełożonych? Ale o to bym Cię nie podejrzewał
Czytaj wyżej i zejdź z pozycji przeświadczenia o swoim geniuszu na ziemię, bo tak naprawdę to nie rozumiem jaki masz cel w dyskredytowaniu moich słów co do których nie przedstawiłeś ani jednego kontrargumentu prowadzącego do podważenia moich słów, które wg ciebie są nieprawdą.xyzcv pisze:Patologiczny kraj, gdzie ręka rękę myje, solidarności zawodowej nie ma a kierownicy czy dyrektorzy OPS tak naprawdę są marionetkami samorządowców i mają czelność jeszcze dodawać więcej pracy niekluczowym pracownikom poprzez bony energetyczne i inne pierdolety wymyślone przez różne ministerstwa.
Panie Pisarzu, to co Pan napisal to tak jakby doslownie o moim ośrodku, to wszystko o czym Pan pisze u nas sie wydarzylo. w punktPisarz pisze: ↑12 wrz 2024, 11:34Janek SR nie pij z rana bo to szkodzi. Rozumiem frustrację ale wylewane pomyje nikomu nie pomagają. I tak z ciekawości mam pytanie, bo "ładnie" tu poleciałeś żółcią na rządzących, samorządowców, pracowników i związki. Czyżbyś o kimś nie zapomniał? Może tak byś wspomniał też o kierownikach, co nie mają odwagi pójść do burmistrza o dodatkowe środki dla wykluczonych, co przez lata nie wywalczyli by zagwarantować rządową kasę na wynagrodzenia, co teraz siedzą jak mysz pod miotłą i nie składają wniosków na zapotrzebowania na dodatki nawet gdy pracownik wykonuje robotę z różnych ustaw, a także o tych co sobie wymyślili że będą badali procent wykonywanych zadań? Odświeżam Twoją pamięć tylko bo tak dziwnie milczysz akurat co do kadry zarządzającej)))
Nie musisz czytać, nie jesteś ze mną na ty, nie znasz mnie, nie wiesz czy tylko siedzę na czterech literach, czy też działam, nie wiesz czy to są moje problemy czy piszę w imieniu tych, którzy zostali poniżeni. Jesteś zwykłym trollem, który dyskredytuje wszystko a przeświadczenie o tym, że jesteś pisarzem, geniuszem czy innym mądralą dyskredytuje ciebie a nie mnie. Tak naprawdę to nie masz zielonego pojęcia o tym jak to wszystko funkcjonuje. Bez odbioru.Pisarz pisze:Janeczku to ty Janek jesteś czy "xyzcv pisze"?Bo to by mi wyjaśniało, przy mnożeniu kont, kto tu jest farmą trolli na forum
A co do Twoich wypowiedzi - to mój zarzut jest prosty. Wujek dobra rada, recenzent mędrkuje, ale czterech liter nie ruszy. Załóż stary jakąś organizację (stowarzyszenie, związek, co tam chcesz), zacznij działać i przyjdź jak coś zmienisz lub osiągniesz. Inaczej ta peplanina niczemu nie służy i jest bardzo słaba. Jaj będziesz miał własne efekty to i krytyka innych nabierze obiektywnego wymiaru. A tak - to tylko zęby bolą od czytania pseudo publicystyki.
Brawo Wrocław- Dlatego podjąłem decyzję o wypłacie dodatków motywacyjnych z budżetu Wrocławia dla osób, które zostały pominięte w zapisach ustawy. We Wrocławiu to w sumie 115 osób. Jako były dyrektor Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej doskonale znam charakter pracy i zaangażowanie pracowników socjalnych i innych osób wykonujących zadania w zakresie pomocy społecznej. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że część z Państwa miałaby nie zostać objęta tym wsparciem. To byłoby wobec wszystkich Państwa zwyczajnie nieuczciwe. Państwa codzienna praca, często niewidoczna dla szerszego społeczeństwa, stanowi fundament wsparcia dla najbardziej potrzebujących. Dzięki niej wiele osób zyskuje nadzieję na lepszą przyszłość oraz potrzebne wsparcie – napisał w piśmie do pracowników socjalnych Jacek Sutryk, prezydent Wrocławia.
Osoby pominięte w ustawie także otrzymają nowe świadczenie. Dodatki motywacyjne dla tej grupy pracowników zostaną wypłacone z budżetu miasta, z wyrównaniem od 1 lipca, podobnie jak przewidują rządowe zapisy. Koszt dofinansowania z Miasta dla pracowników, którzy nie zostali objęci programami rządowymi, wynosi 828 173 zł (na pół roku). Wniosek o zwiększenie budżetu MOPS o taką kwotę prezydent złożył do Rady Miejskiej.
Uchwała w tej sprawie została przyjęta na dzisiejszej sesji (12 września).
- Zależy mi na budowaniu miasta solidarnego, odpowiedzialnego, miasta równych szans dla wszystkich, dlatego dodatkowe świadczenie będzie wypłacane z budżetu miasta w latach 2024-2027. Identycznie jak przewidują to rządowe programy – podkreśla prezydent Wrocławia.