i pewnie na zwolnienie lekarskie nie chodzisz, bo przecież jak to ...Ania@ pisze: ↑30 wrz 2024, 10:53U mnie mała gmina, 6 pracowników i kierownik, tylko ja człowiek od wszystkiego, rodzinne, fundusz, wszystkie dodatki, stypendia, KDR, zaświadczenia czyste powietrze, i inne, przyjmowanie i adresowanie korespondencji i nie dostane dodatku. Upominać się nie mama co bo kierownik olał sprawę, od samego początku, ościenne gminy,kombinują żeby żadnego pracownika na lodzie nie zostawić i nawet jak przyjmują pocztę, czy adresują listy z Pomocy społecznej dziewczyny dodatki mają. I weź tu człowieku się nie wkurzaj. Jeszcze wcześniej miałam jakąś nadzieję, że może coś się zmieni, ta nasza stronka też czasami dodawała otuchy że może coś, bo nie jestem w Polsce jedyna, ale teraz jak moi współpracownicy, dostali dodatki z wyrównaniem od lipca, i tylko zamykają się na plotach, to chyba czas zacząć szukać nowej pracy. Tylko z tym u nas też ciężko, miejscowość ok 5 tysięcy, ja po 50, 15 lat w świadczeniach. Może macie pomysł na co się przebranżowić. Dodajcie otuchy
nikt Cię nie zastępuje, wracasz po urlopie to najpierw kolejka ludzi, bo kazali przychodzić jak będziesz, a potem stos papierów
może odpocznij psychicznie, przemyśl co dalej i koleżankom ploty się skończą, bo będą musiały Cię zastąpić ...
u mnie początkowo miałam dostać 500, bo robię im płatnika i pocztę wychodzącą przychodzącą, tak chcieli uzasadnić, ale standardowo skończyło się jak zawsze na niczym
życie, robię swoje, ostatnia przychodzę pierwsza wychodzę, co zrobię to zrobię, czego nie zdążę zrobię jutro, nie ma czegoś takiego że na już, wczoraj
osłonowe robiłam za grosze, bon no niestety musieli kasę poszukać i się znalazła