1000 zł dla pracowników pomocy społecznej z pominięciem świadczeń?? - Świadczenia rodzinne

Strona 139 z 142    [ Posty: 1418 ]

Napisano: 30 wrz 2024, 12:11

Ania@ pisze:
30 wrz 2024, 10:53
U mnie mała gmina, 6 pracowników i kierownik, tylko ja człowiek od wszystkiego, rodzinne, fundusz, wszystkie dodatki, stypendia, KDR, zaświadczenia czyste powietrze, i inne, przyjmowanie i adresowanie korespondencji i nie dostane dodatku. Upominać się nie mama co bo kierownik olał sprawę, od samego początku, ościenne gminy,kombinują żeby żadnego pracownika na lodzie nie zostawić i nawet jak przyjmują pocztę, czy adresują listy z Pomocy społecznej dziewczyny dodatki mają. I weź tu człowieku się nie wkurzaj. Jeszcze wcześniej miałam jakąś nadzieję, że może coś się zmieni, ta nasza stronka też czasami dodawała otuchy że może coś, bo nie jestem w Polsce jedyna, ale teraz jak moi współpracownicy, dostali dodatki z wyrównaniem od lipca, i tylko zamykają się na plotach, to chyba czas zacząć szukać nowej pracy. Tylko z tym u nas też ciężko, miejscowość ok 5 tysięcy, ja po 50, 15 lat w świadczeniach. Może macie pomysł na co się przebranżowić. Dodajcie otuchy
i pewnie na zwolnienie lekarskie nie chodzisz, bo przecież jak to ...
nikt Cię nie zastępuje, wracasz po urlopie to najpierw kolejka ludzi, bo kazali przychodzić jak będziesz, a potem stos papierów
może odpocznij psychicznie, przemyśl co dalej i koleżankom ploty się skończą, bo będą musiały Cię zastąpić ...
u mnie początkowo miałam dostać 500, bo robię im płatnika i pocztę wychodzącą przychodzącą, tak chcieli uzasadnić, ale standardowo skończyło się jak zawsze na niczym
życie, robię swoje, ostatnia przychodzę pierwsza wychodzę, co zrobię to zrobię, czego nie zdążę zrobię jutro, nie ma czegoś takiego że na już, wczoraj
osłonowe robiłam za grosze, bon no niestety musieli kasę poszukać i się znalazła ;)
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 30 wrz 2024, 12:13

Dokładnie mam to samo. Może coś dziś napiszą po szkoleniu z Mazurkiem. Cały czas myślę co można jeszcze zrobić.
Oktawia
Stażysta
Od: 30 sty 2023, 13:27
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 03 paź 2024, 7:54

Czy jest tutaj ktoś z Krosna lub innej miejscowości z ok 50tys mieszkańców? Jak u was wygląda z dodatkiem? Dużo osób zostało pominiętych? Jak duży kadrowo jest wasz dział?
LadyMargaret
Praktykant
Od: 03 paź 2024, 7:48
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 03 paź 2024, 9:57

Może macie jakieś info po szkoleniu z Mazurkiewiczem ? U nas w ośrodku niestety wszystkie dodatkowe robię za free, Vat, czyste, bon, osłonowy nawet 1 grosza nie dostałam.
maja2024
Praktykant
Od: 05 maja 2023, 13:25

Napisano: 03 paź 2024, 10:03

Widać, że ucichło :C Kto dostał ten dostał. A my nic i dalej róbta wszystko od rodzinnego po bon.
Oktawia
Stażysta
Od: 30 sty 2023, 13:27

Napisano: 03 paź 2024, 10:10

Oktawia pisze:
03 paź 2024, 10:03
Widać, że ucichło :C Kto dostał ten dostał. A my nic i dalej róbta wszystko od rodzinnego po bon.
Połowę dostałam i powiedzieli, że będą czekać na odpowiedź ministerstwa dla wojewody.
Anna
Cerkiewne
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 29 kwie 2020, 12:19
Zajmuję się: siedzę sobie

Napisano: 03 paź 2024, 10:32

U nas nawet kierowniczka nie wystąpiła z wnioskiem do wójta, bo nie ma pieniędzy. Wszystkie to dodatkowe robię za darmo, bo przecież pracownicy socjalni nie mają dostępu do programów. Teraz jeszcze ten dodatek, nawet jakiejś nagrody nie zaproponowała. Zarabiam obecnie mniej niż pani sprzątająca biura.
maja2024
Praktykant
Od: 05 maja 2023, 13:25

Napisano: 03 paź 2024, 11:10

maja2024 pisze:
03 paź 2024, 10:32
U nas nawet kierowniczka nie wystąpiła z wnioskiem do wójta, bo nie ma pieniędzy. Wszystkie to dodatkowe robię za darmo, bo przecież pracownicy socjalni nie mają dostępu do programów. Teraz jeszcze ten dodatek, nawet jakiejś nagrody nie zaproponowała. Zarabiam obecnie mniej niż pani sprzątająca biura.
Tak, mieliśmy wcześniej taką sprzątaczkę w wieku przedemerytalnym, co głównie siedziała i gadała, narzekała na wszystko, a zarabiała więcej ode mnie ze stażowym. A jeszcze wychodziła wcześniej z pracy. I na wszystkich krzyczała..
Teraz nie mamy wcale.

Śmieszny jest ten dodatek.
Powinien się nazywać DODATEK DLA SPRZĄTACZEK
Anna
Cerkiewne
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 03 paź 2024, 14:11

A tę swoją "połówkę" w jakiej formie dostałaś? -podwyżki ?
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 03 paź 2024, 14:21

~o~ pisze:
03 paź 2024, 14:11
A tę swoją "połówkę" w jakiej formie dostałaś? -podwyżki ?
Połówkę dostałam jako dodatek motywacyjny z tych pieniędzy dotacyjnych.
Anna
Cerkiewne
Awatar użytkownika
Starszy referent

Strona 139 z 142    [ Posty: 1418 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x