1000 zł dla pracowników pomocy społecznej z pominięciem świadczeń?? - Świadczenia rodzinne

Strona 23 z 142    [ Posty: 1418 ]

Napisano: 26 cze 2024, 13:36

przeliczą proporcjonalnie
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 26 cze 2024, 13:38

Bardzo proszę, żeby każdy z Was podjął jakieś kroki w tym temacie, żeby nas nie pomijali. Dzwońmy do swoich Urzędów Wojewódzkich i Ministerstwa pytajmy . Dajmy wyraźny sygnał, że Ci pracownicy zostali pominięci, żeby to nie zakończyło się na tym forum.
Nie można w ten sposób dzielić pracowników i nazywać, że jedni są kluczowymi pracownikami OPSu, MOPSu a inni nie. To jest niesprawiedliwe, niemoralnie i niedopuszczalne.Jak można pominąć pracowników którzy tak naprawdę robią 80 % pracy w Ośrodkach i nazwać ich,, pozostali merytoryczni którym nie przysługuje dodatek ".
Każdego praca jest ważna, istotna i trudna. Mogą rządzący przyjechać i się zapoznać z charakterem , tempem pracy, zakresem obowiązków i spraw do załatwienia które są w dziale SR/ FA/ DO/DM , SW itd. Kluczowa jest ustawa o pomocy społecznej a pozostałe zadania w OPS są nieważnie i nieistotne w prawidłowym funkcjonowaniu OPSu. :cry:
Jak można było pominąć tych pracowników a wynieść ponad wszystko tylko pomoc społeczną.
Nie można w to uwierzyć. :cry:
Pracownicy OPS zajmujący się ST, DM,SR, FA itd w podwyżkach i w uznawaniu ze ich praca jest ważna i ciężka nie zostali po raz kolejny nigdzie ujęci ani w dodatkach motywacyjnych ani w podwyżkach jako pracownicy samorządowi.
Jak oni mają teraz przychodzić do pracy skoro koleżanka obok ma dodatek motywacyjny a druga nie ma bo jej praca nie jest dla rządzących istotna, ważna i doceniana. Która przykładowo pracuje 20 lat pracy i jest doświadczonym pracownikiem. Chociaż śmiało uważam, że ST/SR/FA/DM mają ogrom spraw , bardzo dużą odpowiedzialność i bardzo szybkie tempo pracy ze względu na ogrom spraw.
Prawdą jest że 3 % z kosztów obsługi przeznaczane jest na oprogramowanie itd. a pracownik nie dostaje nic albo jak dobrze pójdzie jakieś 300 - 400 zł. na pół roku .
Bardzo proszę żeby ktoś nam w tym pomógł i żeby każdy został potraktowany sprawiedliwie.
Marzannat11
Praktykant
Od: 26 cze 2024, 12:40
Zajmuję się: SR/FA/ST/DW/DO/DM

Napisano: 26 cze 2024, 13:42

Sophia pisze:
26 cze 2024, 13:36
kasiubek pisze:
26 cze 2024, 13:28
jako.82 pisze:
26 cze 2024, 13:16
A czy należy się dodatek dla osoby która zastępuje kierownika?
Ja mam zastępstwo kierownika na czas jego nieobecności, mogę zawierać umowy ale nie mam upoważnienia do podpisywania decyzji.Jak myślicie?
Jak kierownik realizuje zadania z ustawy PS a ty go zastępujesz to tak.
Tez tak mam, ale to co wtedy tylko dodatek jak nie ma kierownika?
#aga#
Praktykant
Od: 02 cze 2017, 11:35
Zajmuję się: FA,ZR

Napisano: 26 cze 2024, 13:46

#aga# pisze:
26 cze 2024, 13:42
Sophia pisze:
26 cze 2024, 13:36
kasiubek pisze:
26 cze 2024, 13:28
jako.82 pisze:
26 cze 2024, 13:16
A czy należy się dodatek dla osoby która zastępuje kierownika?
Ja mam zastępstwo kierownika na czas jego nieobecności, mogę zawierać umowy ale nie mam upoważnienia do podpisywania decyzji.Jak myślicie?
Jak kierownik realizuje zadania z ustawy PS a ty go zastępujesz to tak.
Tez tak mam, ale to co wtedy tylko dodatek jak nie ma kierownika?
Wydaje mi się że co miesiąc, nigdzie nie jest napisane w uchwale tyczącej dodatku dla pracowników Pomocy Społecznej że ma to być jakoś pomniejszane zależnie ile robisz. Wykazali cię w sprawozdaniu? Realizujesz jak kolwiek zadania z ustawy PS? To dostajesz.
Chciała bym wiedzieć tyle ile ludzie myślą że wiem.
Sophia
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 16 sty 2024, 13:02
Zajmuję się: PS/ŚR/DM/SW/FA/ST

Napisano: 26 cze 2024, 13:47

co ma pwoiedzeć jak w moim OPS od rana usłyszałam, że mam sie z niesprawiedliwością pogodzić
że oni pracownicy OPS maja duzo poracy a sa niedoeceniani a prawda ze maja o 70 rodzin mniej taki spadek !!!!! że siedza poł dnia gadają!
że maja człowieka od wprowadzenia wywiadów , drugiego od sprawozdn kolejny od pisania decyzji ok docenim niech robią
ale... nie można tak segregować ludzi, że ksiegowa dostanie pani xxx dostanie a ledwo przyszla do pracy
moje morłay i chęć spadła od samego rana do zera!!
ja nie mam dodatku 400 zł jak pracownu + 1000 zł + dodatkowego urlopu jak oni a jestem zmeczona i spracowana tak samo.
niecvh zacznie sie lipiec i sierpień do grudnia nie pamietam jak sie nazywam!!!
od stycznia znow dec SP, medunki sprawozdania
robimy wszytsko w małych ośrodkach!
od wejscia klienta przyjecvia wniosku po weryfikacje wydanie decyzji wlożenie zwrotki do szafy zaświadczenia meldunki sprawozdania nitk za mnie tu nic nie zrobi!
nie ma mnie bo jest urlop wszytsko leży na biurku wracam jestem gorzej zmeczona widokiem
Georgina
Referent
Od: 03 gru 2018, 19:21
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 26 cze 2024, 13:52

ja się pogodzić nie mogę, bo widzę jak pracują pracownicy socjalni w moim OPS podkreślam w moim... dlatego tez wysłałam w/w pismo do ministerstwa

a i powoli coś zaczynają mnie plecy boleć, nogi chyba od sierpnia "rozchoruje " się:D
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
kiki88
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 11 sty 2015, 13:10
Zajmuję się: SR/ŚW

Napisano: 26 cze 2024, 13:54

Georgina pisze:
26 cze 2024, 13:47
co ma pwoiedzeć jak w moim OPS od rana usłyszałam, że mam sie z niesprawiedliwością pogodzić
że oni pracownicy OPS maja duzo poracy a sa niedoeceniani a prawda ze maja o 70 rodzin mniej taki spadek !!!!! że siedza poł dnia gadają!
że maja człowieka od wprowadzenia wywiadów , drugiego od sprawozdn kolejny od pisania decyzji ok docenim niech robią
ale... nie można tak segregować ludzi, że ksiegowa dostanie pani xxx dostanie a ledwo przyszla do pracy
ja nie mam dodatku 400 zł jak pracownu + 1000 zł + dodatkowego urlopu jak oni a jestem zmeczona i spracowana tak samo.
od wejscia klienta przyjecvia wniosku po weryfikacje wydanie decyzji wlożenie zwrotki do szafy zaświadczenia meldunki sprawozdania nitk za mnie tu nic nie zrobi!
nie ma mnie bo jest urlop wszytsko leży na biurku wracam jestem gorzej zmeczona widokiem

A prace robia w biurze zamaisr w terenie tez.. i na kocu wielce zmeczeni sa.
kk1990
Referent
Od: 12 sty 2024, 9:23
Zajmuję się: FA/SR/DO

Napisano: 26 cze 2024, 13:55

Wyłączeniu podlegają pracownicy świadczeń rodzinnych i funduszu alimentacyjnego, asystenci rodziny, osoby zatrudnione w oparciu o ustawę o przeciwdziałaniu przemocy i inne ustawy niebędące ustawą o pomocy społecznej.

Można tu zaliczyć natomiast pracowników administracyjnych (recepcja, sekretariat), pracowników gospodarczych, osoby sprzątające, kadry i księgowość etc.

Jeżeli w gmina zatrudnia opiekunów do usług lub SUO to również tych osobom należy wypłacić dodatek. W przypadku zlecenia usługi firmie zewnętrznej – już nie.

Taką odp. dostałam z naszego urzędu (pomorskie). Sprzątaczka tak a my już nie :cry:
kama1311
Praktykant
Od: 20 cze 2024, 9:01
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 26 cze 2024, 13:57

Georgina pisze:
26 cze 2024, 13:47
ja też jestem z małego ośrodka i mam tak samo
i np robię płatnika moje i ps, poczta wychodząca przychodzą również ps , bo przecież mam pracy na 2 miesiące, dobra 3 lipiec, sierpień, wrzesień bo potem leże ..
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 26 cze 2024, 13:57

wysyłajmy te pisma wszędzie i myslę że mozemy nawet bardziej jakoś podkreślic ile wykonujemy i że jest to nieetyczne, niesprawiedliwe i niemoralne po prostu. Do prezydenta, do Ministerstwa, do Urzędow Wojewodzkich, RPO, biur poselskich, (może do opozycji? bedą mieli pożywkę), do radia telewizji itp.
Zdezorientowana
Stażysta
Od: 22 wrz 2022, 8:43
Zajmuję się: ŚR/Osłonowy/Węglowy

Strona 23 z 142    [ Posty: 1418 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x